BANCI | Stirea Zilei

OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-10-09 19:37

OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar, cu o dobanda mica, fara a mentiona ca aceasta este valabila doar in anumite conditii, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari la o firma agreata de banca.

Banca maghiara este singura din Romania care nu prezinta, pe site-ul propriu, care este dobanda standard pentru un credit ipotecar, nu doar cea valabila in conditii speciale.

Iar in reclame (vezi foto), OTP Bank foloseste formula "DAE de la 5,66%", fara a mentiona, asa cum ar fi cinstit, si nivelul maxim la care ar putea ajunge aceasta.

Pe site-ul propriu, OTP Bank isi promoveaza la fel creditul ipotecar: "cu dobanda de la 5,48%", fara a mentiona in ce conditii este valabila aceasta dobanda si pana la ce nivel poate urca. (vezi foto)

Abia in subsolul unui document atasat pe site, cu costurile imprumuturilor, descoperim ca dobanda "de la 5,48%" este valabila daca se indeplinesc nu mai putin de cinci conditii:

1. încasarea lunară a salariului în contul curent deschis la OTP Bank;

2. plățile lunare prin POS la comercianți folosind cardul de debit OTP Bank;

3. încheierea asigurarării de locuință la Groupama;

4. achiziționarea unui pachet de produse și servicii

5. profilul clientului și istoricul de creditare.

OTP Bank nu mentioneaza insa, asa cum fac toate celelalte banci, care este dobanda standard, valabila pentru clientii care nu se incadreaza in conditiile mentionate.

Bancile romanesti prezinta atat dobanzile standard pentru creditele ipotecare, cat si cele valabile, de regula, cu incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau cu acordarea, pe langa credit, a unui card de credit sau a unui pachet de cont curent.

Reprezentantul OTP Bank nu a raspuns la intrebarea Bancherul.ro cu privire la acest subiect.

O alta problema la OTP Bank este ca nu mentioneaza care sunt comisioanele incluse in calculul Dobanzii Anuale Efective (DAE).

Banca precizeaza doar care sunt costurile neincluse in DAE, precum taxele notariale, asigurarile si evaluarea locuintei.

 

Taguri: credite ipotecare  reclama inselatoare  OTP Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBNR reduce dobanda la 1,5%, invocand incertitudini extrem de ridicate cauzate de criza COVID-19

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a redus astazi dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, la 1,5%, pentru a treia oara de la izbucnirea crizei COVID-19, invocand existenta unor incertitudini "extrem de ridicate", in ciuda redresarii economiei dupa "impactul sever" din trimestrul detalii

BNR intarzie sa mai scada dobanda, desi ROBOR la 3 luni a ramas nemiscat in ultima luna iar dobanzile din alte tari vecine sunt mult mai mici, chiar daca inflatia e mai mare ca la noi

Banca Nationala a Romaniei (BNR) intarzie sa reduca din nou dobanda de referinta, pentru a determina o scadere mai ampla a dobanzilor la credite, cu scopul de a ajuta economia sa-si revina din criza COVID-19, desi ROBOR la 3 luni, indicele pentru creditele noi in lei acordate de banci firmelor detalii

ING Bank a dublat iar platile cu cardurile, clientii bancii reclama ca se intampla prea des

ING Bank Romania a avut din nou, in acest sfarsit de saptamana, un incident privind platile cu cardurile, respectiv dublarea platilor, pentru a treia oara in ultimul timp si a doua luna la rand, spre disperarea clientilor bancii, care se plang ca se intampla prea des si acuza banca de detalii

Creditele imobiliare au continuat sa scada si in iunie, dar cele de consum si pentru firme si-au revenit

Valoarea creditelor imobiliare (ipotecare) noi acordate de banci a continuat sa scada si in iunie, a treia luna consecutiv, pe fondul crizei COVID-19 si neaplicarii programului Prima Casa, inca din luna aprilie. In schimb, creditele de consum acordate populatiei sunt la a doua luna la detalii

Ultimele Comentarii