BANCI | Stirea Zilei

OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-10-09 19:37

OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar, cu o dobanda mica, fara a mentiona ca aceasta este valabila doar in anumite conditii, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari la o firma agreata de banca.

Banca maghiara este singura din Romania care nu prezinta, pe site-ul propriu, care este dobanda standard pentru un credit ipotecar, nu doar cea valabila in conditii speciale.

Iar in reclame (vezi foto), OTP Bank foloseste formula "DAE de la 5,66%", fara a mentiona, asa cum ar fi cinstit, si nivelul maxim la care ar putea ajunge aceasta.

Pe site-ul propriu, OTP Bank isi promoveaza la fel creditul ipotecar: "cu dobanda de la 5,48%", fara a mentiona in ce conditii este valabila aceasta dobanda si pana la ce nivel poate urca. (vezi foto)

Abia in subsolul unui document atasat pe site, cu costurile imprumuturilor, descoperim ca dobanda "de la 5,48%" este valabila daca se indeplinesc nu mai putin de cinci conditii:

1. încasarea lunară a salariului în contul curent deschis la OTP Bank;

2. plățile lunare prin POS la comercianți folosind cardul de debit OTP Bank;

3. încheierea asigurarării de locuință la Groupama;

4. achiziționarea unui pachet de produse și servicii

5. profilul clientului și istoricul de creditare.

OTP Bank nu mentioneaza insa, asa cum fac toate celelalte banci, care este dobanda standard, valabila pentru clientii care nu se incadreaza in conditiile mentionate.

Bancile romanesti prezinta atat dobanzile standard pentru creditele ipotecare, cat si cele valabile, de regula, cu incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau cu acordarea, pe langa credit, a unui card de credit sau a unui pachet de cont curent.

Reprezentantul OTP Bank nu a raspuns la intrebarea Bancherul.ro cu privire la acest subiect.

O alta problema la OTP Bank este ca nu mentioneaza care sunt comisioanele incluse in calculul Dobanzii Anuale Efective (DAE).

Banca precizeaza doar care sunt costurile neincluse in DAE, precum taxele notariale, asigurarile si evaluarea locuintei.

 

Taguri: credite ipotecare  reclama inselatoare  OTP Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii