BANCI | Stirea Zilei

ING Bank revine la avansul de 5% pentru creditele Prima Casa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-03-22 23:19

Dupa ce la inceputul anului trecut ING Bank a majorat de la 5% la 10% avansul minim pentru creditele Prima Casa, in paralel cu scaderea de la 25% la 15% a avansului pentru creditele ipotecare standard, banca olandeza a decis sa revina in acest an la avansul minim de 5% in cazul creditelor garantate de stat pe perioade de maxim 25 de ani, mentinad nivelul de 10% pentru creditele de pana la 30 de ani.

“Am reintrodus optiunea de avans de 5% pentru perioade de creditare sub 25 de ani, urmare a analizei solicitarilor cererilor primite din partea clientilor. Spuneam si anul trecut ca vom urmari cererea clientilor constant si vom reevalua decizia daca va fi cazul. Totusi incurajam si recomandam in continuare clientii sa vina cu un avans mai ridicat pentru a obtine atat un credit cat si o rata de valori mai mici. Avem in luna martie si o promotie de dobanda. Cel mai mic pret din piata, marja de 1.95%”, a precizat ING, pentru Bancherul.ro.

Revenirea ING la avansul de 5% poate reprezenta o confirmare ca acesta reprezinta cea mai importanta atractie in cazul creditelor Prima Casa.

Pentru un credit de 50.000 de euro, avansul de 5% inseamna 2.500 de euro, pe cand in cazul avansului de minim 15% este nevoie de o suma de trei ori mai mare, adica 7.500 de euro.

Creditele Prima Casa au si avantajul unei dobanzi mai mici decat pentru un credit ipotecat standard, fiind plafonata prin lege la 2% plus ROBOR la 3 luni.

In aceste conditii, costul total (DAE) al creditelor Prima Casa acordate de unele dintre cele mai mari banci (BCR, BT, BRD, CEC si ING) este destul de apropiat: intre 4,37% la BRD si 4,43% la BCR, in cazul unui credit de 180.000 de lei pe 25 de ani.

Rata lunara este, in consecinta, foarte apropiata la toate cele cinci banci: intre 953 si 959 lei.

Comparativ, la creditele imobiliare standard, rata lunara incepe de la 1.072 lei la ING si ajunge la 1.176 lei la BCR, care este cel mai scump credit imobiliar standard.

Taguri: ING  BT  Banca Transilvania  BCR  CEC Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBT ridica puternic stacheta dobanzilor la depozite

Banca Transilvania (BT), liderul bancilor romanesti, a ridicat substantial stacheta dobanzilor platite pentru depozitele in lei ale populatiei, de la 2,5% la 3,5% la termen de 1 an, cu 2,5 puncte peste nivelul urmatoarelor doua banci ca marime, BCR si BRD, si cu un punct peste dobanda platita de detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele Start-Up Nation

CEC Bank si Banca Transilvania (BT) au cele mai mici dobanzi pentru un credit tip punte acordat celor aproximativ 13.000 de firme nou-infiintate selectate pentru a primi un ajutor de la stat (alocatie financiara nerambursabila-AFN) de pana la 44.000 de euro pentru demararea afacerii, in detalii

Care banci au cele mai mici comisioane la un cont pe firma

Cele mai mici comisioane bancare pentru conturile persoanelor juridice le gasim la ING, OTP si BT, iar cele mai mari la Patria Bank, Unicredit si BCR, rezulta dintr-o comparatie a costurilor practicate de 14 banci romanesti, realizata de Bancherul.ro. Au fost luate in considerate detalii

Marja de dobanda a bancilor a ramas neschimbata, la 5,5%

Marja de dobanda (castigul obtinut de banci din diferenta dintre dobanda la credite si cea la depozite) practicata de bancile romanesti in primele patru luni ale anului a ramas neschimbata fata de nivelul de la finalul lui 2018, arata statisticile Bancii Nationale a Romaniei. Astfel, in detalii

Ultimele Comentarii