BANCI | Stirea Zilei

ING Bank revine la avansul de 5% pentru creditele Prima Casa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-03-22 23:19

Dupa ce la inceputul anului trecut ING Bank a majorat de la 5% la 10% avansul minim pentru creditele Prima Casa, in paralel cu scaderea de la 25% la 15% a avansului pentru creditele ipotecare standard, banca olandeza a decis sa revina in acest an la avansul minim de 5% in cazul creditelor garantate de stat pe perioade de maxim 25 de ani, mentinad nivelul de 10% pentru creditele de pana la 30 de ani.

“Am reintrodus optiunea de avans de 5% pentru perioade de creditare sub 25 de ani, urmare a analizei solicitarilor cererilor primite din partea clientilor. Spuneam si anul trecut ca vom urmari cererea clientilor constant si vom reevalua decizia daca va fi cazul. Totusi incurajam si recomandam in continuare clientii sa vina cu un avans mai ridicat pentru a obtine atat un credit cat si o rata de valori mai mici. Avem in luna martie si o promotie de dobanda. Cel mai mic pret din piata, marja de 1.95%”, a precizat ING, pentru Bancherul.ro.

Revenirea ING la avansul de 5% poate reprezenta o confirmare ca acesta reprezinta cea mai importanta atractie in cazul creditelor Prima Casa.

Pentru un credit de 50.000 de euro, avansul de 5% inseamna 2.500 de euro, pe cand in cazul avansului de minim 15% este nevoie de o suma de trei ori mai mare, adica 7.500 de euro.

Creditele Prima Casa au si avantajul unei dobanzi mai mici decat pentru un credit ipotecat standard, fiind plafonata prin lege la 2% plus ROBOR la 3 luni.

In aceste conditii, costul total (DAE) al creditelor Prima Casa acordate de unele dintre cele mai mari banci (BCR, BT, BRD, CEC si ING) este destul de apropiat: intre 4,37% la BRD si 4,43% la BCR, in cazul unui credit de 180.000 de lei pe 25 de ani.

Rata lunara este, in consecinta, foarte apropiata la toate cele cinci banci: intre 953 si 959 lei.

Comparativ, la creditele imobiliare standard, rata lunara incepe de la 1.072 lei la ING si ajunge la 1.176 lei la BCR, care este cel mai scump credit imobiliar standard.

Taguri: ING Bank  BT  Banca Transilvania  TBI Credit IFN  CEC Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii