BANCI | Stirea Zilei

Topul celor mai inovative banci in online

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-06-19 22:19

Bancile inoveaza tot mai mult in ultima perioada, pentru a profita de utilizarea in crestere a internetului si telefoniei mobile, implicit a aplicatiilor de internet si mobile banking, astfel ca au inceput sa permita potentialilor clienti sa aplice online pentru un credit sau chiar sa-si deschida exclusiv online un cont bancar.

Ultima noutate vine de la BCR, care a lansat contul online, acesta putand fi deschis si activat 100% pe internet si prin telefon, fara a fi nevoie de prezenta la banca: clientii isi introduc datele personale si fotografia buletinului intr-un formular de pe site-ul bancii, dupa care primesc prin e-mail documentele si informatiile necesare deschiderii contului, care se activeaza printr-un transfer de bani dintr-un al cont bancar pe care-l detin. (vezi aici detalii)

BCR se pozitioneaza astfel in prima linie a inovatiei bancare in domeniul online, alaturi de Libra Internet Bank, cea care si-a onorat numele si a fost prima banca din Romania care a permis deschiderea de conturi exclusiv online.

Banca Transilvania (BT) a facut si ea o jumatate de pas in directia contului online, permitand noilor clienti, de la finalul anului trecut, sa comande online un cont cu card atasat, dar care se activeaza numai in momentul in care acestia se prezinta la banca pentru a semna contractul si a lua cardul.

La creditele de consum, banca nu are optiunea de a plicare online, ci doar un formar unde clientii intresati isi lasa datele de contact (telefon si e-mail) pentru a fi contactati de banca.

Si Raiffeisen Bank ofera potentialilor clienti posibilitatea de a aplica online, pe site-ul bancii, pentru deschiderea unui pachet de cont curent, cu completarea datelor personale si a unei copii dupa Cartea de Identitate (CI).

Banca spune pe site ca “dureaza doar cateva minute sa completezi formularul si iti deschizi online pachetul de cont curent.”

De fapt, conform Termenilor si Conditiilor, este vorba doar de o cerere de contractare a unui cont curent prin intermediul site-ului Raiffeisen, urmand ca semnarea contractui sa aiba loc la o unitate a bancii.

La credite, in schimb, Raiffeisen este in fata concurentei in privinta inovatiei online. Daca restul bancilor au doar un formulat tip feedback, in care clientii isi introduc datele de contact pentru a fi sunati ulterior de banca, clientii Raiffeisen care-si incaseaza salariul sau pensia intr-un cont al bancii pot obtine preaprobarea creditului online, dupa ce trimit bancii documentele necesare creditului si obtin, prin e-mail, contractul ce urmeaza a fi semnat la o agentie a bancii.

De asemenea, Raiffeisen este singura banca din Romania care ofera o reducere de dobanda pentru creditele comandate online.

Si reprezentantii ING au declarat ca experimenteaza acordarea de credite online clientilor, prin intermediul aplicatiei de internet banking. Pe site-ul ING exista doar un formular pentru a trimite datele personale in vederea obtinerii unui card sau a unui credit, insa pentru informatii precum suma ce se poate obtine sau a afla daca te califici pentru credit (preaprobarea) trebuie sa ajungi la o unitate a bancii.

Si alte banci mari, precum BRD sau CEC Bank, au pe site-uri formulare tip feedback pentru clientii care vor sa-si deschida un cont sau sa obtina un credit.

OTP Bank ofera, in schimb, IMM-urilor, posibilitatea de a aplica online pentru un cont: firma trimite online, pe site-ul bancii, documentele necesare deschiderii contului, dupa care primeste documentele contractuale si alege unitatea unde se semneaza contractul.

O alta inovatie lansata in ultimul timp de banci sunt chat-urile de pe site-urile proprii, existente la BRD, Raiffeisen, CEC Bank sau Banca Feroviara, utile pentru cei care vor sa obtina amanunte privind un produs bancar sau pentru rezolvarea unei probleme.

In concluzie, daca ne uitam la tabelul din fotografie, vedem ca e mai mult rosu decat verde, ceea ce inseamna ca bancile romanesti sunt cam in urma cu inovatia online, chiar daca am luat in considerare doar patru criterii.

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  CEC Bank  reclamatie Provident  cont bancar  credit online  myBRD  Libra Internet Bank  Noua Casa  

Comentarii

feonel
eroare
Topul este discutabil devreme ce sunt greșeli in ceea ce prezentați. Sunt client Libra Bank iar ei au toate opțiunile dvs active. Au fost si primii.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

  

Ultimele Comentarii