BANCI | Ultima Ora

OTP Bank a urcat pe locul 11 in topul bancilor dupa active, in urma preluarii Millennium Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-07 16:27

OTP Bank si-a majorat cu 38% volumul activelor in 2015, pana la valoarea de 9,333 miliarde lei, in urma preluarii bancii portugheze Millennium, ajungand astfel pe locul 11 in topul bancilor romanesti dupa active, cu o cota de piata de aproximativ 2%, anunta banca intr-un comunicat, in care mai precizeaza urmatoarele:

OTP Bank România a finalizat procesul de integrare a Băncii Millennium în data de 2 noiembrie 2015. După ce contractul de achiziție în procent de 100% a acțiunilor deținute de Banca Millennium fusese semnat în 30 iulie 2014, pentru valoarea de 39 milioane de euro, tranzacția a fost finalizată în data 8 ianuarie 2015, iar consolidarea cheltuielilor operaționale ale celor două bănci a avut loc în primul trimestru al anului trecut.

OTP Bank România anunță rezultatele financiare din 2015, conform raportului financial al OTP Group.

OTP Bank Romȃnia a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 21.9 milioane de lei, în creștere cu 97% de la un an la altul, fiind luate în calcul și rezultatele Băncii Millennium. Profitul operaţional a scăzut cu 37% față de anul precedent.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 18%, evoluția acestora fiind influențată atât de consolidarea Băncii Millennium, cât și de reducerea ratelor pentru clienții cu credite ipotecare în franci elvețieni. Reducerea este alocată în cadrul programului de conversie a creditelor în CHF lansat de către bancă în decembrie 2015. Preluarea Băncii Millennium a contribuit semnificativ și la mărirea veniturilor nete din taxe și comisioane, înregistrând o creștere de 55% de la un an la altul.

Cheltuielile operaționale au crescut cu 58% față de anul 2014, pe fondul costurilor legate de achiziția și consolidarea cheltuielilor operaționale ale Băncii Millennium.

Costurile totale de risc au fost cu 50% mai mici în 2015, față de anul precedent, în timp ce rata creditelor neperformate a scăzut la 16.7% in 2015, de la nivelul de 17.8% înregistrat în 2014.

Portofoliul total de credite brute, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, s-a extins cu 25%, în comparaţie cu 2014. Portofoliul de credite pentru corporații, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, a crescut cu 32%, față de 2014.

Profitul net consolidat al OTP Group însumează 63.2 miliarde de forinţi în 2015 (aprox. 200 milioane de euro).

La nivelul grupului, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de subsidiarele din Bulgaria, România, Croația, Slovacia și Muntenegru.

Rezultatele complete ale OTP Bank România sunt prezentate în tabelul de mai jos.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraScaderea costului creditului este principala doleanta a celor care apeleaza la CSALB

Ultimii doi ani de criză au adus modificări importante în profilul consumatorului care se adresează Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Analiza celor detalii

CEC Bank plateste dividende de 634 milioane lei statului roman

- Dividendele sunt aferente profitului din 2019 și 2020 - Peste 85% din profitul net a fost repartizat, în linie cu acordul privind majorarea capitalului social CEC Bank, convenit cu Comisia Europeană în 2019 CEC detalii

Garanti BBVA finanteaza proiectul imobiliar The Ivy

Speedwell, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori imobiliari din România, a semnat un nou acord de finanțare cu Garanti BBVA, pentru construirea celei de-a doua clădiri din proiectul THE IVY, conform unui comunicat de presa, in care se mai arata: Valoarea totală a detalii

Atac phishing la utilizatorii aplicatiei YOU BRD

Utilizatorii aplicatiei de internet/mobile banking YOU BRD sunt vizati de un atac tip phishing, o tentativa de frauda online prin care se incearca furtul datelor personale si a parolelor/PIN-urile cardurilor si aplicatiilor bancare. Atacul se deruleaza printr-un email care apare a veni detalii

  

Ultimele Comentarii