BANCI | Ultima Ora

OTP Bank a urcat pe locul 11 in topul bancilor dupa active, in urma preluarii Millennium Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-07 16:27

OTP Bank si-a majorat cu 38% volumul activelor in 2015, pana la valoarea de 9,333 miliarde lei, in urma preluarii bancii portugheze Millennium, ajungand astfel pe locul 11 in topul bancilor romanesti dupa active, cu o cota de piata de aproximativ 2%, anunta banca intr-un comunicat, in care mai precizeaza urmatoarele:

OTP Bank România a finalizat procesul de integrare a Băncii Millennium în data de 2 noiembrie 2015. După ce contractul de achiziție în procent de 100% a acțiunilor deținute de Banca Millennium fusese semnat în 30 iulie 2014, pentru valoarea de 39 milioane de euro, tranzacția a fost finalizată în data 8 ianuarie 2015, iar consolidarea cheltuielilor operaționale ale celor două bănci a avut loc în primul trimestru al anului trecut.

OTP Bank România anunță rezultatele financiare din 2015, conform raportului financial al OTP Group.

OTP Bank Romȃnia a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 21.9 milioane de lei, în creștere cu 97% de la un an la altul, fiind luate în calcul și rezultatele Băncii Millennium. Profitul operaţional a scăzut cu 37% față de anul precedent.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 18%, evoluția acestora fiind influențată atât de consolidarea Băncii Millennium, cât și de reducerea ratelor pentru clienții cu credite ipotecare în franci elvețieni. Reducerea este alocată în cadrul programului de conversie a creditelor în CHF lansat de către bancă în decembrie 2015. Preluarea Băncii Millennium a contribuit semnificativ și la mărirea veniturilor nete din taxe și comisioane, înregistrând o creștere de 55% de la un an la altul.

Cheltuielile operaționale au crescut cu 58% față de anul 2014, pe fondul costurilor legate de achiziția și consolidarea cheltuielilor operaționale ale Băncii Millennium.

Costurile totale de risc au fost cu 50% mai mici în 2015, față de anul precedent, în timp ce rata creditelor neperformate a scăzut la 16.7% in 2015, de la nivelul de 17.8% înregistrat în 2014.

Portofoliul total de credite brute, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, s-a extins cu 25%, în comparaţie cu 2014. Portofoliul de credite pentru corporații, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, a crescut cu 32%, față de 2014.

Profitul net consolidat al OTP Group însumează 63.2 miliarde de forinţi în 2015 (aprox. 200 milioane de euro).

La nivelul grupului, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de subsidiarele din Bulgaria, România, Croația, Slovacia și Muntenegru.

Rezultatele complete ale OTP Bank România sunt prezentate în tabelul de mai jos.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii