BANCI | Stirea Zilei

Cine va fi noul presedinte al BCR?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-02-11 11:24

Dupa plecarea surprinzatoarea de la conducerea BCR a veteranului Nicolae Danila, Erste Bank, actionarul majoritar al celei mai mari banci romanesti cauta un inlocuintor al acestuia. Intrucat actualul presedinte executiv interimar, Manfred Wimmer, s-a aratat neinteresat de a-si prelungia activitatea in cadrul BCR, lupta se da acum fie pe un bancher roman recunoscut, care activeaza sau a lucrat intr-o mare banca romaneasca, fie un bancher strain.

Printre posibilii candidati acreditati de presa se afla presedinti sau vicepresedinti ai altor banci. Printre acestia, Misu Negritoiu, presedintele ING Bank, Rasvan Radu sau Dan Pascariu de la UniCredit, Sorin Popa, vicepresedinte responsabil cu retailul la BRD.

Negritoiu, Radu si Pascariu au spus insa, citati de Ziarul Financiar, ca nu sunt interesati de functia de presedinte al BCR.

Un CEO de banca castiga, in medie, intre 150.000 si 220.000 de euro net pe an, respectiv 12.500 - 18.300 de euro lunar, suma la care se adauga diverse beneficii, potrivit unui studiu salarial realizat de compania de executive search Stanton Chase anul trecut.

Cu toate acestea, salariile managerilor pot fi cu mult mai mari, in conditiile in care la venitul lunar se adauga diferite bonusuri si beneficii care pot, in unele situatii, dubla sau chiar tripla valoarea acestuia, in functie de atingerea tintelor de perfomanta convenite cu actionarii.

Desi peste 90% dintre bancile romanesti sunt detinute de grupuri europene, o parte dintre sefii de banci sunt romani.

Negritoiu a fost numit la conducerea ING in 2005, in locul olandezului Dirk Serbruyns, dupa ce Negritoiu a fost adjunct la ING ani indelungati.

La Bancpost, banca detinuta de grupul el EFG Eurobank, functia de presedinte a fost preluata in 2006 de Manuela Plapcianu, fost vicepresedinte responsabil cu retailul la UniCredit Tiriac.

Totusi, cele mai multe banci sunt conduse de persoane din afara tarii.

Principalii concurenti ai BCR, BRD si Raiffeisen, au presedinti straini: francezul Patrick Gelin la BRD si olandezul Steven Cornelis van Groningen la Raiffeisen.

Dupa preluarea BCR de catre Erste Bank, la conducerea bancii au fost instalate persoane din cadrul bancii austriece, iar in prezent numai doi romani mai fac parte din conducerea executiva. Aceasta este formata din Manfred Wimmer - Presedinte Executiv, Jean Andronie - Vicepresedinte Executiv, Corporate Banking, Oana Petrescu - Vicepresedinte Executiv, Operatiuni, Martin ©kopek - Vicepresedinte Executiv, Retail si Private Banking, Helmuth Hintringer - Vicepresedinte Executiv, Financiar si Riscuri.
Presedinti de banci romanesti:

BCR - Manfred Wimmer (interimar)
BRD - Patrik Gelin
Raiffeisen - Steven Cornelis van Groningen
ING - Misu Negritoiu
Bancpost – Manuela Plapcianu
UniCredit – Rasvan Radu
Banca Transilvania - Robert Rekkers
Credit Europe Bank - Tamer Ozatakul
Piraeus Bank - Stavros Lekkakos
Alpha Bank: - Christos Giampanas
Banca Romaneasca - Andreas Maragkoudakis

Sursa: www.bancherul.ro

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dob√Ęnzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le gńÉsim la Banca Transilvania, BCR, Banca RomâneascńÉ, Garanti BBVA »ôi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un numńÉr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii