BANCI | Stirea Zilei

Cine va fi noul presedinte al BCR?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-02-11 11:24

Dupa plecarea surprinzatoarea de la conducerea BCR a veteranului Nicolae Danila, Erste Bank, actionarul majoritar al celei mai mari banci romanesti cauta un inlocuintor al acestuia. Intrucat actualul presedinte executiv interimar, Manfred Wimmer, s-a aratat neinteresat de a-si prelungia activitatea in cadrul BCR, lupta se da acum fie pe un bancher roman recunoscut, care activeaza sau a lucrat intr-o mare banca romaneasca, fie un bancher strain.

Printre posibilii candidati acreditati de presa se afla presedinti sau vicepresedinti ai altor banci. Printre acestia, Misu Negritoiu, presedintele ING Bank, Rasvan Radu sau Dan Pascariu de la UniCredit, Sorin Popa, vicepresedinte responsabil cu retailul la BRD.

Negritoiu, Radu si Pascariu au spus insa, citati de Ziarul Financiar, ca nu sunt interesati de functia de presedinte al BCR.

Un CEO de banca castiga, in medie, intre 150.000 si 220.000 de euro net pe an, respectiv 12.500 - 18.300 de euro lunar, suma la care se adauga diverse beneficii, potrivit unui studiu salarial realizat de compania de executive search Stanton Chase anul trecut.

Cu toate acestea, salariile managerilor pot fi cu mult mai mari, in conditiile in care la venitul lunar se adauga diferite bonusuri si beneficii care pot, in unele situatii, dubla sau chiar tripla valoarea acestuia, in functie de atingerea tintelor de perfomanta convenite cu actionarii.

Desi peste 90% dintre bancile romanesti sunt detinute de grupuri europene, o parte dintre sefii de banci sunt romani.

Negritoiu a fost numit la conducerea ING in 2005, in locul olandezului Dirk Serbruyns, dupa ce Negritoiu a fost adjunct la ING ani indelungati.

La Bancpost, banca detinuta de grupul el EFG Eurobank, functia de presedinte a fost preluata in 2006 de Manuela Plapcianu, fost vicepresedinte responsabil cu retailul la UniCredit Tiriac.

Totusi, cele mai multe banci sunt conduse de persoane din afara tarii.

Principalii concurenti ai BCR, BRD si Raiffeisen, au presedinti straini: francezul Patrick Gelin la BRD si olandezul Steven Cornelis van Groningen la Raiffeisen.

Dupa preluarea BCR de catre Erste Bank, la conducerea bancii au fost instalate persoane din cadrul bancii austriece, iar in prezent numai doi romani mai fac parte din conducerea executiva. Aceasta este formata din Manfred Wimmer - Presedinte Executiv, Jean Andronie - Vicepresedinte Executiv, Corporate Banking, Oana Petrescu - Vicepresedinte Executiv, Operatiuni, Martin ©kopek - Vicepresedinte Executiv, Retail si Private Banking, Helmuth Hintringer - Vicepresedinte Executiv, Financiar si Riscuri.
Presedinti de banci romanesti:

BCR - Manfred Wimmer (interimar)
BRD - Patrik Gelin
Raiffeisen - Steven Cornelis van Groningen
ING - Misu Negritoiu
Bancpost – Manuela Plapcianu
UniCredit – Rasvan Radu
Banca Transilvania - Robert Rekkers
Credit Europe Bank - Tamer Ozatakul
Piraeus Bank - Stavros Lekkakos
Alpha Bank: - Christos Giampanas
Banca Romaneasca - Andreas Maragkoudakis

Sursa: www.bancherul.ro

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„AceÈ™ti escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulÈ›i bani, dar au iniÈ›iat È™i un credit de nevoi personale direct din aplicaÈ›ia Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii