BANCI | Ultima Ora

EximBank a facut un profit de 32 milioane lei in primul semestru din 2014, in crestere cu 29%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-23 12:12

EximBank a obținut în primul semestru din 2014 un profit net de aproximativ 32 de milioane de lei, cu 29% mai mare decât în primele șase luni ale anului precedent, în contextul extinderii bazei de clienți și a acoperirii teritoriale și ca urmare a definirii unui model de business sustenabil, cu o bună capacitate de generare a veniturilor, precizeaza banca intr-un comunicat.

Volumul expunerilor noi acordate (atât în nume și cont propriu, cât și în numele și contul statului) a totalizat, în primele șase luni ale acestui an, aproximativ 475 de milioane de lei, din care 90% au fost orientate către finanțarea companiilor, diferența reprezentând scrisori de garanție bancară sau plafoane multiprodus.

“Strategia abordată de EximBank în ultimii doi ani, de angajare proactivă a pieței și creștere a capacității de reacție rapidă la nevoile clienților, a permis majorarea portofoliului de credite nete al băncii cu 24% față de sfârșitul lui 2013. Am reușit într-un timp extrem de scurt să ne modernizăm oferta de produse și vom continua să evoluăm în această direcție astfel încât să ne transformăm într-un furnizor de produse financiare de foarte bună calitate. Avem în acest moment o ofertă completă și complexă, și vom continua să ne modernizăm soluțiile financiare pe toate palierele – de la finantare, garantare, asigurare, la factoring, trade finance sau cash management. Suntem convinși că 2014 se va încheia cu menținerea EximBank pe o poziție de top în clasamentul celor mai profitabile bănci din sistemul bancar românesc” a afirmat Traian Halalai, președinte EximBank, citat in comunicatul bancii.

El a adăugat că pe parcursul întregii perioade menționate, procesul de optimizare a costurilor a continuat într-un mod prudent dar constant, ponderea costurilor operaționale în venitul net bancar reducându-se de la 54.7% în anul 2012, la 52.5% în 2013, respectiv la 46.1% în semestrul I al anului 2014.

Față de sfârșitul anului precedent, la 30.06.2014 activele băncii au crescut cu 244 de milioane de lei, pe fondul dinamicii ascendente a portofoliului de credite acordate, mai mare cu 24% față de decembrie 2013.

“Una dintre direcțiile strategice de business din această perioadă a fost să îmbunătățim structura activelor prin reorintarea investițiilor din titluri de stat în plasamente interbancare (pe termen scurt), scopul final fiind acela de a disponibiliza fonduri pentru susținerea creșterii activității de creditare. Totodată, ne-am concentrat pe menținerea unei politici prudențiale în ceea ce privește analiza riguroasă a dosarelor de credit, precum și pe un efort susținut în zona activităților de recuperare a creanțelor. Ne mândrim practic cu o rată a creditelor neperformante de doar 9,55%, mult sub media sistemului bancar, care la sfârșitul lunii martie era de 22,26%”, a mai menționat oficialul EximBank.

În același context al calității activelor, banca a precizat că 94% din volumul creditelor neperformante este aferent activității desfășurate până la sfârșitul anului 2012, rata de neperformață aferentă activității ulterioare fiind de doar 1.4%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBNR cere bancilor sa reduca ROBOR-ul, pentru ca „au sarit calul”

Dobanzile la tranzactiile interbancare (ROBOR), au crescut mai mult decat ar trebui, iar bancile trebuie sa le mai reduca, a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR). "Bancile trebuie sa se uite cu mai multa atentie la mesajele detalii

Cum se face amanarea ratelor la creditele Banca Romaneasca

Care este procedura de suspendare a ratelor la creditele acordate de Banca Romaneasca, conform OUG 90/2022, potrivit informatiilor publicate de banca: Supendare Rate conform OUG 90/2022 Inainte de a completa și de a transmite Băncii solicitarea de suspendare a obligațiilor de plată, solicitantul este rugat să parcurgă toate informațiile din prezenta secțiune. Transmiterea solicitării echivalează cu luarea la cunoștintă și, acolo unde este cazul, cu acceptarea de către solicitant a celor enumerate mai jos: DETALII IMPORTANTE: OUG nr. 90/2022 stabilește următoarele criterii cumulative de eligibilitate aplicabile în cazul fiecărei solicitări de suspendare: (1) Solicitantul detalii

BNR a majorat dobanda la 5,5%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis majorarea dobanzii de politica monetara cu 0,75 de puncte procentuale, la 5,50% pe an, usor sub estimarile medii ale analistilor, care se asteptau la o crestere de un punct. Unii analisti, precum cei ai Erste Bank, au ghicit decizia BNR ( detalii

Dobânda BNR ar putea fi majorată la 5,75%

Dobânda de politica monetară ar putea fi majorată cu un punct, la 5,75%, în ședința de astăzi de la Banca Națională a României (BNR), conform mediei prognozelor analiștilor. Economiștii Erste Group sunt mai conservatori, detalii

  

Ultimele Comentarii