BANCI | Ultima Ora

EximBank a facut un profit de 32 milioane lei in primul semestru din 2014, in crestere cu 29%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-23 12:12

EximBank a obținut în primul semestru din 2014 un profit net de aproximativ 32 de milioane de lei, cu 29% mai mare decât în primele șase luni ale anului precedent, în contextul extinderii bazei de clienți și a acoperirii teritoriale și ca urmare a definirii unui model de business sustenabil, cu o bună capacitate de generare a veniturilor, precizeaza banca intr-un comunicat.

Volumul expunerilor noi acordate (atât în nume și cont propriu, cât și în numele și contul statului) a totalizat, în primele șase luni ale acestui an, aproximativ 475 de milioane de lei, din care 90% au fost orientate către finanțarea companiilor, diferența reprezentând scrisori de garanție bancară sau plafoane multiprodus.

“Strategia abordată de EximBank în ultimii doi ani, de angajare proactivă a pieței și creștere a capacității de reacție rapidă la nevoile clienților, a permis majorarea portofoliului de credite nete al băncii cu 24% față de sfârșitul lui 2013. Am reușit într-un timp extrem de scurt să ne modernizăm oferta de produse și vom continua să evoluăm în această direcție astfel încât să ne transformăm într-un furnizor de produse financiare de foarte bună calitate. Avem în acest moment o ofertă completă și complexă, și vom continua să ne modernizăm soluțiile financiare pe toate palierele – de la finantare, garantare, asigurare, la factoring, trade finance sau cash management. Suntem convinși că 2014 se va încheia cu menținerea EximBank pe o poziție de top în clasamentul celor mai profitabile bănci din sistemul bancar românesc” a afirmat Traian Halalai, președinte EximBank, citat in comunicatul bancii.

El a adăugat că pe parcursul întregii perioade menționate, procesul de optimizare a costurilor a continuat într-un mod prudent dar constant, ponderea costurilor operaționale în venitul net bancar reducându-se de la 54.7% în anul 2012, la 52.5% în 2013, respectiv la 46.1% în semestrul I al anului 2014.

Față de sfârșitul anului precedent, la 30.06.2014 activele băncii au crescut cu 244 de milioane de lei, pe fondul dinamicii ascendente a portofoliului de credite acordate, mai mare cu 24% față de decembrie 2013.

“Una dintre direcțiile strategice de business din această perioadă a fost să îmbunătățim structura activelor prin reorintarea investițiilor din titluri de stat în plasamente interbancare (pe termen scurt), scopul final fiind acela de a disponibiliza fonduri pentru susținerea creșterii activității de creditare. Totodată, ne-am concentrat pe menținerea unei politici prudențiale în ceea ce privește analiza riguroasă a dosarelor de credit, precum și pe un efort susținut în zona activităților de recuperare a creanțelor. Ne mândrim practic cu o rată a creditelor neperformante de doar 9,55%, mult sub media sistemului bancar, care la sfârșitul lunii martie era de 22,26%”, a mai menționat oficialul EximBank.

În același context al calității activelor, banca a precizat că 94% din volumul creditelor neperformante este aferent activității desfășurate până la sfârșitul anului 2012, rata de neperformață aferentă activității ulterioare fiind de doar 1.4%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii