ASIGURARI | Interviu

Misu Negritoiu: Eliminam nepotismul din ASF. Toate posturile de directori vor fi scoase la concurs

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-06-17 17:32

Misu Negritoiu, noul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), care si-a asumat misiunea de a transforma institutia intr-una la fel de respectabila ca BNR, spune ca in urmatoarele saptamani va incepe un proces de selectie pe criterii profesionale a tuturor posturilor de conducere din ASF, in vederea eliminarii fenomenului de nepotism care a existat pana acum in cadrul institutiei din cauza numirilor facute pe criterii politice.

"Toate posturile de director din cadrul ASF vor fi scoase la concurs, iar unele chiar de urmatoarele doua saptamani, incepand cu directorul juridic", a spus Negritoiu, pentru Bancherul.ro, dupa un eveniment la Academia de Studii Economice (ASE), cu care ASF a incheiat un parteneriat in vederea angajarii unor absolventi.

Negritoiu a precizat ca posturile scoase la concurs in cadrul ASF vor fi publicate pe site-ul institutiei, astfel incat oricine poate sa concureze pentru ocuparea locurilor disponibile.

In acest fel, a precizat Negritoiu, ASF urmareste sa scape de stigmatul de nepotism cu care s-a ales ASF di cauza politizarii institutiei.

Negritoiu a mai precizat ca in prezent la ASF se lucreaza la o noua strategie de selectie si promovare a angajatilor, pe criterii strict profesionale, dupa modelul institutiilor private.

Negritoiu are expertiza pentru selectia si promovarea profesionistilor din industria bancara, el fiind cel care, in calitate de presedinte al ING Bank, a crescut sute de bancheri tineri care au ajuns ulterior in pozitii de conducere in cadrul bancii sau in alte institutii private sau publice.

Un semnal privind schimbarea din ASF in ceea ce priveste politica de personal si promovarea profesionalismului este incheierea unui parteneriat cu ASE, care prevede selectia unui numar de pana la 20 de absolventi in fiecare an ce vor fi pregatiti pe o perioada de un an in cadrul ASF, urmand ca ulterior sa ocupe diverse pozitii in cadrul institutiei.

"Avem nevoie de un aer tineresc peste praful nostru din interior. Avem nevoie de serii anuale de absolventi care sa inprospateze ASF-ul si care sa ajunga sa conduca institutia", a precizat Negritoiu.

El nu a dorit sa mentioneze care vor fi salariile primite de noii angajati, insa a tinut sa precizeze ca se vor situa la nivelul institutiilor private. 

Negritoiu a dat exemplul ING, unde pe vremea sa un angajat "entry level", fara experienta, primea in jur de 2.500 de lei, iar cei care urmau un program de internship incasau in jur de 2.000 de lei lunar.

Oricum salariile de la ASF sunt foarte mari tocmai pentru ca institutia a functionat pana acum mai mult ca o sinecura pentru rasplatirea politicienilor, motiv pentru care unele posturi de conducere erau rasplatite cu zeci de mii de euro, peste veniturile guvernatorului BNR sau a sefilor de banci.

Dupa venirea lui Negritoiu, acesta a declarat ca a plafonat salariile la nivelul altor institutii asemanatoare din Europa si la nivelul BNR.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuIn ce data intra pensiile pe carduri, in fiecare luna: precizari de la banci si Ministerul Muncii

Mai multi cititori Bancherul.ro s-au plans ca in aceasta luna le-au intrat mai tarziu pensiile pe carduri, motiv pentru care am intrebat Ministerul Muncii si bancile daca au existat intarzieri privind virarea pensiilor si in ce data se alimeneaza cardurile, in fiecare luna. Ministerul detalii

BRD despre colaborarea cu CSALB: ne ajuta sa demonstram clientilor ca banca este oricand deschisa comunicarii directe si transparente

Datorita colaborarii cu CSALB (Centrul de Solutionare a Litigiilor din domeniul Bancar), BRD a reusit sa solutioneze extrajudiciar si dosare unde banca era deja chemata in instanta, consumatorii renuntand la procedura judiciara in favoarea unei solutii ce stinge litigiul intr-un timp exponential detalii

Cum gestioneaza Garanti BBVA reclamatiile clientilor si rezolvarea amiabila a acestora, prin CSALB

Garanti Bank a primit putine cereri de la clienti privind rezolvarea amiabila a litigiilor prin intermediul CSALB, dat fiind ca banca isi doreste solutionarea si gasirea unei solutii satisfacatoare pentru clienti inca din momentul in care acestia se adreseaza initial bancii, detalii

CEC Bank acorda o deosebita importanta solutionarii amiabile a litigiilor cu clientii prin intermediul CSALB

CEC Bank acorda o deosebita importanta solicitarilor de solutionare amiabila a litigiilor cu clientii venite prin intermediul CSALB, intrucat reprezinta o procedura alternativa cu multe avantaje pentru ambele parti, spune Mirela Iovu – Director – Vicepresedinte al Comitetului de detalii

Ultimele Comentarii

 • Ifn

  Bună seara. Vreau sa știu dacă dintr un salariu de 3600 cu rata la Raiffeisen de 1900 dar cu ... detalii

 • Poprire

  Buna ziua.Mama mea are o datorie de 24000 lei la BCR.As vrea sa stiu daca banca poate sa scoata ... detalii

 • Acces la articol

  Bună ziua, am dori să acccesăm conținutul articolului "Consiliul Concurentei face precizari ... detalii

 • curs valutar

  Va rog sa ne spuneti care date sunt eronate, pentru a corecta ... detalii

 • Date eronate

  Cine a facut articolul nu stie ca bancile au diferite cursuri in timpul programului si altele dupa ... detalii