LeasePlan si-a majorat cifra de afaceri cu 30% in T3, la 28,5 mil. euro
Autor: Bancherul.ro
2012-10-25 14:55
LeasePlan România a înregistrat, la finalul trimestrului trei, o cifră de afaceri de 28,5 milioane de Euro, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut şi a investit în acest an 37 milioane de Euro în achiziţia de autovehicule, a anuntat compania intr-un comunicat.
"La începutul activităţii LeasePlan în România, ne-am propus, ca o confirmare a statutului de lider mondial al grupului, să devenim, într-un interval cuprins între 5 şi 10 ani, numărul unu în furnizarea de servicii de management de flote şi la nivel local. Astăzi, cu ocazia aniversării a 5 ani de activitate, ne bucurăm să putem anunţa atingerea acestui obiectiv. În continuare, ne propunem să consolidăm această poziţie” , a declarat Bogdan Apahidean (foto), Director General LeasePlan.
Valoarea portofoliului LeasePlan a crescut în primele 9 luni ale anului cu 40%, până la valoarea de 70,6 milioane de Euro, raportat la perioada similară a anului 2011. LeasePlan are în administrare 7.065 de autovehicule, în creştere cu 18% faţă de primele 9 luni ale anului 2011, deţinând şi cea mai mare flotă proprie de 6.570 de autovehicule. Pentru 495 dintre acestea, compania asigură doar serviciile de management de flotă.
“Pe termen mediu şi lung, poziţionându-ne ca furnizor de servicii premium, vom continua implementarea de soluţii menite să optimizeze administrarea flotei auto şi să contribuie la creşterea satisfacţiei utilizatorilor”, a adăugat Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan.
LeasePlan România are în portofoliu peste 170 de companii din domenii precum industria energetică, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie şi nu numai: OMV PETROM SA, CEZ România, E.ON Moldova Distribuţie, Bancpost, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC România, IBM România şi Silcotub.
Despre LeasePlan
LeasePlan este o companie financiară olandeză, înfiinţată în urmă cu peste 45 de ani. În prezent, LeasePlan este furnizorul numărul unu la nivel mondial în domeniul serviciilor de management de flote şi activează în 30 de ţări, cu peste 6.000 de angajaţi dedicaţi să furnizeze clienţilor servicii conform motto-ului "it's easier to leaseplan". Acţionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) şi Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investiţii deţinută de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.
INTERVIU CU VAHID DAEMI, PREŞEDINTE ŞI DIRECTOR GENERAL EXECUTIV, LEASEPLAN CORPORATION (realizat de companie)
1. Cum comentaţi rezultatele pozitive anunţate de LeasePlan Corporation în prima jumătate a anului 2012, luând în considerare contextul economic actual?
VAHID DAEMI: Suntem încântaţi că am continuat să generăm profituri constante în acest climat economic. În comparaţie cu prima jumătate a lui 2011, putem spune că multe economii în care operăm au intrat în recesiune şi au perspective mai sumbre decât acum un an. În ciuda dificultăţilor existente, rezultatele noastre din primele 6 luni ale lui 2012 sunt comparabile cu cele din prima jumătate a lui 2011 şi ne-am putut menţine strategia de creştere. Provocările rămân, dar se poate spune că rezultatele noastre din ultimii ani s-au dovedit a fi “rezistente la criză”.
2. Cum vedeţi evoluţia LeasePlan România în cadrul LeasePlan Group?
VAHID DAEMI: Au existat câteva aspecte-cheie care au dus la decizia de a începe activitatea în România în anul 2007. În primul rând, mediul economic în creştere, în strânsă legătură cu aderarea României la Uniunea Europeană, a dat naştere oportunităţii de a evalua potenţialul pieţei pentru o afacere de acest gen. În al doilea rând, piaţa de leasing operaţional era destul de limitată şi includea doar doi reprezentanţi importanţi pe plan internaţional. Asftel, acest fapt a reprezentat o oportunitate importantă pentru clienţii noştri la nivel internaţional, de a beneficia de furnizorul preferat la nivel local.
Încă de la început, LeasePlan România a depăşit aşteptările şi obiectivele; de fapt, după numai doi ani şi zece luni, compania a atins pragul de rentabilitate, ceea ce a fost un record pentru LeasePlan la nivel de grup. LeasePlan România s-a dezvoltat de la an la an, continuând să se extindă pe piaţa de leasing operaţional din ţară. Până la finalul lui 2012, compania intenţionează să atingă un prag de 7,400 de autovehicule în administrare. LeasePlan România a ajuns deja numărul 1 pe piaţa de leasing operaţional în luna septembrie a acestui an, iar investiţia în autovehicule noi e estimată la mai mult de 30 de milioane de euro păna la sfârşitul anului.
Azi, continuăm să avem o echipă foarte puternică la LeasePlan România şi suntem foarte mulţumiţi de progresul companiei.
3. Intenţionaţi să vă extindeţi şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est ?
VAHID DAEMI: LeasePlan a ales să se extindă geografic într-un ritm moderat în ultimii ani, în mare parte din cauza condiţiilor economice nesigure. Acest lucru ne dă posibilitatea de a ne baza pe propriul profil de finanţare independentă, limitând expunerea inutilă şi riscul.
LeasePlan se extinde într-o anumită zonă având în vedere, pe lângă potenţialul de dezvoltare, posibilitatea de a le oferi clienţilor noştri internaţionali o şi mai largă acoperire, servicii de leasing exemplare şi un furnizor în care pot avea încredere la nivel local. Observăm, într-adevăr, un bun potenţial de creştere în Europa Centrală şi de Est, iar extinderea geografică în Rusia rămâne un subiect pe ordinea de zi. Condiţiile comerciale, financiare şi economice vor continua să fie de primă importanţă în luarea deciziei de dezvoltare într-o anume zonă. Vom căuta, de asemenea, să ne întărim poziţia competitivă în ţările în care activăm deja.
În plus, LeasePlan vrea să îşi întărească poziţia şi prin intermediul alianţelor strategice. La începutul acestui an, de exemplu, LeasePlan a reînnoit acordul de alianţă cu Swedbank privitor la zona baltică, în ideea de a asigura în continuare servicii pentru flote in regiune.
4. Care sunt perspectivele LeasePlan pentru 2013?
VAHID DAEMI: În ciuda naturii imprevizibile a mediului operaţional extern, rămânem încrezători în puterea performanţei noastre neîntrerupte în afaceri în majoritatea ţărilor în care activăm. Tratăm cu deosebită precauţie comportamentul instabil al pieţelor financiare care afectează unele ţări şi, în particular, guvernele lor. Aceste situaţii ameninţă să submineze dezvoltarea economică în ţările respective, iar LeasePlan continuă să monitorizeze dezvoltarea lor ca atare. Aşteptăm un alt rezultat pozitiv pentru restul anului şi rămânem încrezători în strategia noastră de finanţare diversificată şi în amploarea modelului nostru de afaceri la trecerea în anul 2013. În plus, angajatii noştri vor continua să investească toată energia în deservirea clienţilor noştri şi în găsirea de noi soluţii pentru aceştia la nivel mondial.
5. Cât de importantă este cultivarea talentelor din grup? În ce arie se investeşte cel mai mult: educaţie, formare, dobândire de know-how, integrarea valorilor?
VAHID DAEMI: Dezvoltarea talentelor în cadrul LeasePlan Group e foarte importantă. Avem aproape 50 de ani de experienţă în afaceri şi, în tot acest timp, am acumulat multe cunoştinţe şi experienţă. Pentru beneficiul constant al clienţilor noştri, este important ca toate aceste cunoştinţe să fie transmise mai departe şi ca ele să încurajeze noi inovaţii în companie. În primul rând, realizăm acest lucru prin formarea oamenilor noştri şi prin echiparea lor cu instrumentele şi libertatea care să le asigure dezvoltarea. La nivel mondial, am înfiinţat un număr de programe de dezvoltare personală care ne ajută să atingem acest ţel.
Mai mult decât atât, integrarea valorilor este foarte importantă în cadrul grupului. Vrem să ne asigurăm că angajaţii noştri încorporează valorile LeasePlan - Angajament, Expertiză, Pasiune şi Respect - în tot ceea ce fac. În prezent, desfăşurăm un program pe plan global, care îi ajută pe angajaţi să integreze valorile şi identitatea LeasePlan pe mai departe în relaţiile lor cu clienţii, furnizorii, cât şi între ei. Investiţia pe care o facem are ca scop acela de a ne asigura că promisiunea noastră "it’s easier to leaseplan" e trăită de toţi, atât cei din interiorul companiei cât şi cei din afara ei.
LEASEPLAN ROMÂNIA – 5 ANI DE CREŞTERI
2008 - PESTE 1.350 AUTOVEHICULE ÎN ADMINISTRARE
În noiembrie 2008, LeasePlan a aniversat 1 an de activitate pe piaţa din România. Anul 2008 a fost unul foarte bun, compania ajungând la sfârşitul anului la o flotă totală de peste 1.350 de autovehicule în administrare. Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor săi, LeasePlan a lansat în septembrie modulul de raportare on-line Fleet Reporting. În acelaşi an a fost semnat şi primul contract de volum (400 de autovehicule).
2009 – 2.500 DE AUTOVEHICULE ÎN ADMINISTRARE
Pentru LeasePlan, anul 2009 a fost cel al creşterii substanţiale atât la nivel de cotă de piaţă, cât şi la nivel de flotă totală. Anul 2009 a fost încheiat cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, la o flotă de peste 2.500 de autovehicule în administrare şi o valoare a activelor de 20 de milioane de euro. A fost anul în care LeasePlan a introdus sistemul de monitorizare a calităţii serviciilor - Midas Complaints1, precum şi studiul privind gradul de satisfacţie a clienţilor.
2010 – 4.820 DE AUTOVEHICULE ÎN ADMINISTRARE
Rezultatele înregistrate la finalul anului 2010 au întrecut aşteptările, LeasePlan raportând în 2010 o cifră de afaceri de 25,6 milioane de euro, în creştere cu 150% faţă de 2009. Flota totală LeasePlan România era formată, la final de an, din 4.820 de autovehicule, în creştere cu 87% faţă de anul precedent, valoarea portofoliului companiei ajungând la 36,7 milioane de euro.
2010 este anul în care LeasePlan România a atins "break even" într-un timp record în istoria de peste 45 de ani a Grupului. Totodată, în acelaşi an, a fost demarat LeasePlan Engagement Programme, pentru promovarea brandului şi a valorilor companiei.
2011 – 6.267 DE AUTOVEHICULE ÎN ADMINISTRARE
La finalul anului 2011, LeasePlan România a raportat o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro, în creştere cu 21% faţă de anul 2010.
Valoarea portofoliului companiei a crescut faţă de anul anterior cu 57%, ajungând la 58 de milioane de euro. Numărul total de autovehicule aflate în administrarea LeasePlan a ajuns la 6.267 de autovehicule, în creştere cu 30% faţă de 2010. 2011 a însemnat pentru LeasePlan anul obţinerii certificării ISO 9001 şi al demarării programului de conducere defensivă.
2012 – 7.065 DE AUTOVEHICULE ÎN ADMINISTRARE
2012 este pentru LeasePlan anul introducerii serviciului de call center proactiv.
La 30 septembrie 2012, LeasePlan administra o flotă de 7.065 de autovehicule, iar rezultatele financiare înregistrate au fost în creştere, cifre semnalate în comunicatul de presă.
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Ultima Ora
CEC Bank acorda si in 2021 credite prin programul IMM Invest
CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea teritorială din România, acordă și în anul 2021 credite prin programul IMM Invest, având alocat un plafon de garantare de circa 1 miliard de lei, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii
Aplicatia George a BCR a avut probleme de functionare
Aplicatia de mobile/internet banking George a BCR nu a functionat mai multe ore in aceasta dimineata, iar problemele au persistat pe parcursul zilei, conform plangerilor clientilor bancii. Acestia s-au plans ca au trebuit sa astepte foarte mult pentru a lua legatura cu BCR prin telefon, detalii
Probleme cu functionarea cardurilor Raiffeisen la ATM-uri, POS-uri si online
Cardurile Raiffeisen Bank nu au putut fi folosite astazi, timp de mai multe ore, la ATM-uri (bancomate), POS-urile magazinelor si la platile online. Clientii bancii s-au plans ca desi nu au putut face plati, sumele aferente acestora au fost retinute din conturi si nu au putut fi detalii
Aproape 22.000 de detinatori de credite la banci si-au amanat ratele in acest an
Băncile din România au primit 21.825 de solicitări pentru suspendarea obligațiilor de plată a ratelor, dobânzilor şi comisioanelor de la clienții persoane fizice și juridice, în perioada 1 ianuarie-15 martie 2021, potrivit datelor Asociației Române a Băncilor detalii
- OTP Bank primeste cereri pentru credite Noua Casa (Prima Casa)
- Conditiile pentru acordarea creditelor in cadrul Programelor IMM Invest, IMM Factor si IMM Leasing
- CEC Bank a inceput sa acorde credite prin programul Noua Casa 2021
- OTP Bank acorda credite online
- BNP Paribas Personal Finance, amendata de ANSPDCP pentru transmiterea unor SMS-uri comerciale fara acordul persoanei
- Plati catre un numar de telefon, la Banca Transilvania si CEC Bank
- Actualizarea datelor personale la banci este o obligatie legala, anunta Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- BNR a decis sa iasa din procedura de criza si a restabilit un program al sedintelor de politica monetara
- Luni, 15 martie, este ultima zi pentru amanarea ratelor la credite
- OTP Bank lanseaza o aplicatie pentru plata cu cardul
Topuri Banci
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
- Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la contul curent cu card si online banking
Criza COVID-19
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
- Cum se face amanarea ratelor la creditele Unicredit Bank, conform OUG 227/2020
- Cum se amana ratele la Credit Europe Bank
- Banca Romaneasca anunta cum vor fi amanate ratele la credite
- Raiffeisen Bank isi repara sistemul informatic si de carduri tot week-end-ul, dupa caderea din aceasta saptamana
ROBOR
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
- ROBOR 3 luni (date statistice pe perioada 1995-2019, conform BNR)
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Cei care-si amana ratele la credite trebuie sa se asigure ca le vor putea plati ulterior, avertizeaza bancile
- Doar 14% dintre romani prefera sa-si faca un depozit online, fara sa mearga la banca
- Noi reguli privind platile online cu cardul valabile din 2021, anunta ARB
- Comunitatea bancara anunta ca va participa in continuare la procesul de relansare a economiei
- Comunitatea bancara considera ca educatia financiara trebuie sa devina o prioritate
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul de cont curent, redus semnificativ in ianuarie 2021. Investitiile straine, la doar 30% fata de anul trecut
- Deficitul de cont curent a crescut in 2020 la 11 miliarde euro. Datoria pe termen mediu si lung, majorata cu 17 miliarde euro
- Care este numarul cardurilor cobranded din totalul cardurilor active
- Creditarea a ramas la niveluri ridicate si in luna octombrie
- Imprumuturile pentru consum si-au redus la jumatate ritmul de crestere, pe cand creditele imobiliare sunt neafectate de criza
Legislatie
- Executarile silite ale firmelor ar putea fi suspendate, in cadrul concordatului preventiv
- Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar - Bancar si-a lansat noul site
- Legea nr. 52/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite
- OUG nr. 29/2020 privind masurile Guvernului de sustinere a firmelor afectate de criza coronavirusului COVID-19
- Decizia Curtii Constitutionale nr.731 din 6 noiembrie 2019 referitoare la Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite
Analize economice
- Scumpirea carburantilor a mentinut inflatia anuala peste pragul de 3% in martie 2021
- Productia de cereale din 2020, in scadere cu 38%
- Romania a inceput anul 2021 cu cel mai mare deficit comercial la nivel regional
- Pensia medie pentru limita de varsta a ajuns la 1.829 lei in T4 2020
- Dobanda pe termen lung pentru Romania - in scadere la 2,65%, contrar trendului european
Anunturi banci
- Inregistrare online in platforma de tranzactionare valutara Schimb Valutar Online a Telekom Banking
- ING Bank a intermediat o emisiune de tip plasament privat pentru Banca Internationala de Investitii
- Garanti BBVA Romania ofera angajatilor asigurari de sanatate
- Clientii Raiffeisen se plang ca nu functioneaza aplicatia Smart Mobile
- OTPdirekt Internet Banking si Smart Bank nu vor functiona timp de doua zile
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Ministerul Finantelor
- Programul "Noua casa" va avea garantii de 1,5 miliarde lei in anul 2021
- Cat sunt alocatiile pentru copii din 1 ianuarie 2021
- Aplicatia pentru completarea Formularului 094 in format electronic va fi disponibila pe www.anaf.ro, incepand cu data de 20 ianuarie
- Suspendarea ratelor la credite se poate face pe maxim 9 luni, anunta Ministerul Finantelor
- Normele de aplicare ale OUG 227/2020 privind amanarea ratelor la credite, publicate de Ministerul Finantelor
Biroul de Credit
- Legalitatea prelucrarii datelor personale de catre Biroul de Credit
- Care sunt bancile si IFN-urile care-si raporteaza clientii la Biroul de Credit?
- Site-ul Birouldecredit.ro are probleme de functionare
- Intrebari frecvente despre Biroul de Credit
- Lista bancilor si IFN-urilor care-si raporteaza clientii la Biroul de Credit
Procese
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
- Taxa de reziliere a abonamentului Vodafone inainte de termen este ilegala (decizia definitiva a judecatorilor)
- ANAF trebuie sa plateasca BCR Leasing dobanzi fiscale de 6,7 milioane lei, pentru obligatii suplimentare de plata a TVA anulate de justitie
- Clauzele abuzive din contractele de credit nu au termen de prescriptie, deci pot fi constatate oricand, chiar si dupa plata creditelor, a decis CJUE
Stiri economice
- Soldul bugetar la doua luni a ajuns deja la -1,14% din PIB. Avansul cheltuielilor, mult peste al veniturilor
- Salariul mediu a coborat inapoi sub 3.400 lei, in ianuarie 2021
- Inflatia anuala a crescut la 3,16% in luna februarie 2020
- Comertul, la prima scadere din ultimele opt luni in ianuarie 2021
- Romania, la 2% inflatie anuala, conform Eurostat
Statistici
- Preturile din Romania sunt la nivelul de 55,2% din media UE
- Romania - cea mai mare ieftinire in termeni reali a caselor dintre statele UE, pe 2019
- Marjele de dobanda practicate de banci sunt in scadere (analiza a Bancii Transilvania)
- Cat este salariul minim pe economie in 2020: 1346 lei net si 2.230 lei brut
- Incluziunea financiara a Romaniei, cea mai mica din Europa, scade, in loc sa creasca
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Noutati BCE
- BCE recomanda bancilor sa nu plateasca dividende
- Modul de functionare a relaxarii cantitative (quantitative easing – QE)
- Dobanda la euro nu va creste pana in iunie 2020
- BCE trebuie sa fie consultata inainte de adoptarea de legi care afecteaza bancile nationale
- BCE a publicat avizul privind taxa bancara
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
- FGDB explica modul de aplicare a procedurii de recapitalizare interna a unei banci cu depozitele negarantate ale clientilor (bail-in)
CSALB
- Cei care nu-si pot plati ratele amanate la credite pot apela la CSALB
- Negocierea in cadrul CSALB ar putea fi obligatorie inaintea proceselor dintre banci si clienti
- CSALB a reusit sa rezolve 433 de litigii dintre banci si clienti, insa in 51 de cazuri negocierile au esuat: exemple si recomandari
- Centrul unde romanii negociaza cu bancile și IFN-urile implinește 5 ani de la infiintare
- Cate reclamatii primeste Provident de la clienti si cum se solutioneaza
First Bank
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
- Cetatenii americani din Romania pot incasa cecurile de asistenta financiara pentru COVID-19 doar la First Bank
- First Bank finalizeaza achizitia Bank Leumi Romania
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
- Banca Transilvania and EBRD become majority shareholders of Victoriabank in Moldova
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
- Atacuri phishing impotriva clientilor a trei banci, depistate de CERT-RO
- Alpha Bank: precizari despre tentativele de real-time phishing
Noutati Comisia Europeana
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
- Council of the European Union statement on Bulgaria path towards ERM II participation
- Romania, pe ultimul loc in Europa la digitalizare
Noutati BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
- BVB avertizeaza doua firme ca nu si-au respectat obligatiile de raportare
- Raiffeisen Centrobank (RCB) a lansat produse de investitii tip warrant la BVB
Institutul National de Statistica
- Deficitul comercial a depasit deja 3 miliarde de euro in februarie 2021
- PIB 2020, recalculat cu 1,7 miliarde lei in plus. Scaderea economiei in termeni reali, pastrată la 3,9%
- Comertul cu amanuntul, pe minus in termeni ajustati sezonier in februarie 2021
- Preturile produselor industriale, majorate brusc in februarie 2021
- Costul cu forta de munca, majorat in pandemie cu 8,69%
Informatii utile asigurari
- Regulile privind incheierea asigurarii auto RCA online
- Ce este o polita de asigurare auto obligatorie RCA
- Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal Pint.ro Broker de Asigurare SRL
ING Bank
- Cererile pentru credite Noua Casa la ING Bank s-au dublat
- Probleme la platile online cu cardurile ING (actualizat)
- Cum se amana ratele la creditele ING, conform OUG 227/2020
- ING a blocat alocatia copilului. Ce trebuie sa fac?
- ING Bank are noi reguli pentru limitele de depunere si retragere numerar cu cardul de la ATM-uri
Ultimele Comentarii
-
Rusinica BRD
Aceeasi problema am aceeasi adresa doar ca locuiesc in strainatate mi sa blocat contul acum am ... detalii
-
nu recomand, birocratie mai mare ca la ANAF
PS. suntem in curs de lichidare a acestor bani de la ING, deja am transferat catre alte banci ... detalii
-
conturi blocate ING, desi le-am actualizat de multe ori
conturi blocate la ING, desi le-am actualizat de multe ori din dec 2020 - aprilie 2021; am fost in ... detalii
-
Date Personale??
"Bai Savin" ...la ce agentie lucrezi... Daca am nevoie ai contactez eu ....de ce sa ma contacteze ... detalii
-
Rugăminte deblocare cont
Nu știu de ce sa blocat contul, va rog sa-l ... detalii