www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareLeasePlan si-a majorat cifra de afaceri cu 30% in T3, la 28,5 mil. euro

Autor: Bancherul.ro
2012-10-25 14:55
LeasePlan România a înregistrat, la finalul trimestrului trei, o cifră de afaceri de 28,5 milioane de Euro, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut şi a investit în acest an 37 milioane de Euro în achiziţia de autovehicule, a anuntat compania intr-un comunicat.

"La începutul activităţii LeasePlan în România, ne-am propus, ca o confirmare a statutului de lider mondial al grupului, să devenim, într-un interval cuprins între 5 şi 10 ani, numărul unu în furnizarea de servicii de management de flote şi la nivel local. Astăzi, cu ocazia aniversării a 5 ani de activitate, ne bucurăm să putem anunţa atingerea acestui obiectiv. În continuare, ne propunem să consolidăm această poziţie” , a declarat Bogdan Apahidean (foto), Director General LeasePlan.

Valoarea portofoliului LeasePlan a crescut în primele 9 luni ale anului cu 40%, până la valoarea de 70,6 milioane de Euro, raportat la perioada similară a anului 2011. LeasePlan are în administrare 7.065 de autovehicule, în creştere cu 18% faţă de primele 9 luni ale anului 2011, deţinând şi cea mai mare flotă proprie de 6.570 de autovehicule. Pentru 495 dintre acestea, compania asigură doar serviciile de management de flotă.

“Pe termen mediu şi lung, poziţionându-ne ca furnizor de servicii premium, vom continua implementarea de soluţii menite să optimizeze administrarea flotei auto şi să contribuie la creşterea satisfacţiei utilizatorilor”, a adăugat Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan.

LeasePlan România are în portofoliu peste 170 de companii din domenii precum industria energetică, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie şi nu numai: OMV PETROM SA, CEZ România, E.ON Moldova Distribuţie, Bancpost, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC România, IBM România şi Silcotub.

Despre LeasePlan

LeasePlan este o companie financiară olandeză, înfiinţată în urmă cu peste 45 de ani. În prezent, LeasePlan este furnizorul numărul unu la nivel mondial în domeniul serviciilor de management de flote şi activează în 30 de ţări, cu peste 6.000 de angajaţi dedicaţi să furnizeze clienţilor servicii conform motto-ului "it's easier to leaseplan". Acţionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) şi Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investiţii deţinută de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.

INTERVIU CU VAHID DAEMI, PREŞEDINTE ŞI DIRECTOR GENERAL EXECUTIV, LEASEPLAN CORPORATION (realizat de companie)

1. Cum comentaţi rezultatele pozitive anunţate de LeasePlan Corporation în prima jumătate a anului 2012, luând în considerare contextul economic actual?

VAHID DAEMI: Suntem încântaţi că am continuat să generăm profituri constante în acest climat economic. În comparaţie cu prima jumătate a lui 2011, putem spune că multe economii în care operăm au intrat în recesiune şi au perspective mai sumbre decât acum un an. În ciuda dificultăţilor existente, rezultatele noastre din primele 6 luni ale lui 2012 sunt comparabile cu cele din prima jumătate a lui 2011 şi ne-am putut menţine strategia de creştere. Provocările rămân, dar se poate spune că rezultatele noastre din ultimii ani s-au dovedit a fi “rezistente la criză”.

2. Cum vedeţi evoluţia LeasePlan România în cadrul LeasePlan Group?
VAHID DAEMI: Au existat câteva aspecte-cheie care au dus la decizia de a începe activitatea în România în anul 2007. În primul rând, mediul economic în creştere, în strânsă legătură cu aderarea României la Uniunea Europeană, a dat naştere oportunităţii de a evalua potenţialul pieţei pentru o afacere de acest gen. În al doilea rând, piaţa de leasing operaţional era destul de limitată şi includea doar doi reprezentanţi importanţi pe plan internaţional. Asftel, acest fapt a reprezentat o oportunitate importantă pentru clienţii noştri la nivel internaţional, de a beneficia de furnizorul preferat la nivel local.

Încă de la început, LeasePlan România a depăşit aşteptările şi obiectivele; de fapt, după numai doi ani şi zece luni, compania a atins pragul de rentabilitate, ceea ce a fost un record pentru LeasePlan la nivel de grup. LeasePlan România s-a dezvoltat de la an la an, continuând să se extindă pe piaţa de leasing operaţional din ţară. Până la finalul lui 2012, compania intenţionează să atingă un prag de 7,400 de autovehicule în administrare. LeasePlan România a ajuns deja numărul 1 pe piaţa de leasing operaţional în luna septembrie a acestui an, iar investiţia în autovehicule noi e estimată la mai mult de 30 de milioane de euro păna la sfârşitul anului.

Azi, continuăm să avem o echipă foarte puternică la LeasePlan România şi suntem foarte mulţumiţi de progresul companiei.

3. Intenţionaţi să vă extindeţi şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est ?

VAHID DAEMI: LeasePlan a ales să se extindă geografic într-un ritm moderat în ultimii ani, în mare parte din cauza condiţiilor economice nesigure. Acest lucru ne dă posibilitatea de a ne baza pe propriul profil de finanţare independentă, limitând expunerea inutilă şi riscul.

LeasePlan se extinde într-o anumită zonă având în vedere, pe lângă potenţialul de dezvoltare, posibilitatea de a le oferi clienţilor noştri internaţionali o şi mai largă acoperire, servicii de leasing exemplare şi un furnizor în care pot avea încredere la nivel local. Observăm, într-adevăr, un bun potenţial de creştere în Europa Centrală şi de Est, iar extinderea geografică în Rusia rămâne un subiect pe ordinea de zi. Condiţiile comerciale, financiare şi economice vor continua să fie de primă importanţă în luarea deciziei de dezvoltare într-o anume zonă. Vom căuta, de asemenea, să ne întărim poziţia competitivă în ţările în care activăm deja.

În plus, LeasePlan vrea să îşi întărească poziţia şi prin intermediul alianţelor strategice. La începutul acestui an, de exemplu, LeasePlan a reînnoit acordul de alianţă cu Swedbank privitor la zona baltică, în ideea de a asigura în continuare servicii pentru flote in regiune.

4. Care sunt perspectivele LeasePlan pentru 2013?

VAHID DAEMI: În ciuda naturii imprevizibile a mediului operaţional extern, rămânem încrezători în puterea performanţei noastre neîntrerupte în afaceri în majoritatea ţărilor în care activăm. Tratăm cu deosebită precauţie comportamentul instabil al pieţelor financiare care afectează unele ţări şi, în particular, guvernele lor. Aceste situaţii ameninţă să submineze dezvoltarea economică în ţările respective, iar LeasePlan continuă să monitorizeze dezvoltarea lor ca atare. Aşteptăm un alt rezultat pozitiv pentru restul anului şi rămânem încrezători în strategia noastră de finanţare diversificată şi în amploarea modelului nostru de afaceri la trecerea în anul 2013. În plus, angajatii noştri vor continua să investească toată energia în deservirea clienţilor noştri şi în găsirea de noi soluţii pentru aceştia la nivel mondial.

5. Cât de importantă este cultivarea talentelor din grup? În ce arie se investeşte cel mai mult: educaţie, formare, dobândire de know-how, integrarea valorilor?

VAHID DAEMI: Dezvoltarea talentelor în cadrul LeasePlan Group e foarte importantă. Avem aproape 50 de ani de experienţă în afaceri şi, în tot acest timp, am acumulat multe cunoştinţe şi experienţă. Pentru beneficiul constant al clienţilor noştri, este important ca toate aceste cunoştinţe să fie transmise mai departe şi ca ele să încurajeze noi inovaţii în companie. În primul rând, realizăm acest lucru prin formarea oamenilor noştri şi prin echiparea lor cu instrumentele şi libertatea care să le asigure dezvoltarea. La nivel mondial, am înfiinţat un număr de programe de dezvoltare personală care ne ajută să atingem acest ţel.

Mai mult decât atât, integrarea valorilor este foarte importantă în cadrul grupului. Vrem să ne asigurăm că angajaţii noştri încorporează valorile LeasePlan - Angajament, Expertiză, Pasiune şi Respect - în tot ceea ce fac. În prezent, desfăşurăm un program pe plan global, care îi ajută pe angajaţi să integreze valorile şi identitatea LeasePlan pe mai departe în relaţiile lor cu clienţii, furnizorii, cât şi între ei. Investiţia pe care o facem are ca scop acela de a ne asigura că promisiunea noastră "it’s easier to leaseplan" e trăită de toţi, atât cei din interiorul companiei cât şi cei din afara ei.

LEASEPLAN ROMÂNIA – 5 ANI DE CREŞTERI

2008 - PESTE 1.350 AUTOVEHICULE ÎN ADMINISTRARE

În noiembrie 2008, LeasePlan a aniversat 1 an de activitate pe piaţa din România. Anul 2008 a fost unul foarte bun, compania ajungând la sfârşitul anului la o flotă totală de peste 1.350 de autovehicule în administrare. Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor săi, LeasePlan a lansat în septembrie modulul de raportare on-line Fleet Reporting. În acelaşi an a fost semnat şi primul contract de volum (400 de autovehicule).

2009 – 2.500 DE AUTOVEHICULE ÎN ADMINISTRARE

Pentru LeasePlan, anul 2009 a fost cel al creşterii substanţiale atât la nivel de cotă de piaţă, cât şi la nivel de flotă totală. Anul 2009 a fost încheiat cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, la o flotă de peste 2.500 de autovehicule în administrare şi o valoare a activelor de 20 de milioane de euro. A fost anul în care LeasePlan a introdus sistemul de monitorizare a calităţii serviciilor - Midas Complaints1, precum şi studiul privind gradul de satisfacţie a clienţilor.

2010 – 4.820 DE AUTOVEHICULE ÎN ADMINISTRARE

Rezultatele înregistrate la finalul anului 2010 au întrecut aşteptările, LeasePlan raportând în 2010 o cifră de afaceri de 25,6 milioane de euro, în creştere cu 150% faţă de 2009. Flota totală LeasePlan România era formată, la final de an, din 4.820 de autovehicule, în creştere cu 87% faţă de anul precedent, valoarea portofoliului companiei ajungând la 36,7 milioane de euro.

2010 este anul în care LeasePlan România a atins "break even" într-un timp record în istoria de peste 45 de ani a Grupului. Totodată, în acelaşi an, a fost demarat LeasePlan Engagement Programme, pentru promovarea brandului şi a valorilor companiei.

2011 – 6.267 DE AUTOVEHICULE ÎN ADMINISTRARE

La finalul anului 2011, LeasePlan România a raportat o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro, în creştere cu 21% faţă de anul 2010.

Valoarea portofoliului companiei a crescut faţă de anul anterior cu 57%, ajungând la 58 de milioane de euro. Numărul total de autovehicule aflate în administrarea LeasePlan a ajuns la 6.267 de autovehicule, în creştere cu 30% faţă de 2010. 2011 a însemnat pentru LeasePlan anul obţinerii certificării ISO 9001 şi al demarării programului de conducere defensivă.

2012 – 7.065 DE AUTOVEHICULE ÎN ADMINISTRARE

2012 este pentru LeasePlan anul introducerii serviciului de call center proactiv.
La 30 septembrie 2012, LeasePlan administra o flotă de 7.065 de autovehicule, iar rezultatele financiare înregistrate au fost în creştere, cifre semnalate în comunicatul de presă.

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104