BANCI | Ultima Ora

Sondaj: tot mai multi romani adopta un comportament financiar responsabil si planifica din timp cheltuielile

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-16 11:44

Cei mai mulți români planifică din timp cheltuielile de sărbători și caută să economisească pentru a nu pune presiune pe bugetul de familie, arată un sondaj online desfășurat pe www.SigurantaFinanciara.ro în perioada 20 noiembrie - 10 decembrie, la inițiativa Provident Financial România, la care au participat 981 de respondenți din toată țara, anunta compania intr-un comunicat in care se mai fac urmatoarele precizari:

Peste 65% dintre participanții la sondaj declară că își planifică din timp lista de cadouri, coșul de cumpărături și restul achizițiilor specifice și fac tot posibilul să se încadreze în buget, în timp ce 29% spun că vor face cumpărăturile de sărbători sporadic, în funcție de oportunități și de buget, chiar dacă se așteaptă să depășească bugetul disponibil. 43% dintre participanții la sondaj declară că au pus bani deoparte pentru sărbători, urmând să mai completeze cu venituri obținute în luna decembrie dacă este necesar. În același timp, 13% dintre respondenți spun că nu economisesc specific pentru această perioadă a anului, dar că vor aloca bugetele necesare din economiile pe care le fac pe parcursul anului.

Coșul de cumpărături pentru Crăciun va presupune un buget similar celui din oricare altă săptămână din an pentru 4 din 10 respondenți, în timp ce 14% spun că vor cheltui mai puțin decât de obicei, întrucât împart cheltuielile pentru masa de Crăciun cu întreaga familie. Restul se așteaptă să cheltuiască mai mult față de coșul săptămânal obișnuit, cuprinși de febra sărbătorilor.

Pentru cadourile de sărbători, 44% dintre respondenți estimează că vor aloca aproximativ o treime din veniturile lunare ale familiei, iar un sfert declară că vor cheltui sub 10% din bugetul lunar, întrucât au economisit și au planificat din timp bugetul pentru a acoperi aceste cheltuieli. Unul din cinci respondenți va aloca un buget mai mare de jumătate din veniturile lunare ale familiei pentru cadourile de sărbători, iar 9% declară că se așteaptă să cheltuie mai mult decât își permit, cel mai probabil fiind necesar să se împrumute pentru a-și echilibra bugetul.

Vedem un interes tot mai mare în rândul românilor pentru planificarea cheltuielilor, optimizarea bugetului de familie și economisirea pentru anumite evenimente cum sunt sărbătorile de Crăciun. Rezultatele sondajului sugerează că tot mai mulți români adoptă un comportament financiar responsabil și planifică din timp cheltuielile din timpul sărbătorilor de iarnă”, a declarat Viktor Boczán, Directorul General al Provident Financial România.

Chestionarul a fost completat pe SigurantaFinanciara.ro, centrul online de resurse de educație financiară și antreprenorială lansat în octombrie 2013 cu susținerea Provident, de 981 de respondenți din toată țara. Aproape jumătate (46,2%) au între 25 și 40 de ani, în timp ce o aproximativ o treime au între 18 și 25 de ani. 4 din 10 respondenți au venituri familiale lunare cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei, pentru aproape un sfert bugetul de familie este cuprins între 2.500 și 4.000 de lei, iar aproape 10% obțin venituri lunare mai mari de 4.000 de lei.

Platforma SigurantaFinanciara.ro a avut peste 100.000 vizitatori unici până în prezent, 30% dintre ei revenind cu regularitate pe site pentru a obține informații care să-i ajute să-și planifice bugetul de familie și să ia decizii financiare responsabile.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii