BANCI | Ultima Ora

Sondaj: 80% dintre studenti merg la facultati de stat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-09-29 09:45

• 1 din 4 studenți lucrează ca să se poată întreține financiar în timpul studiilor universitare 

• Cei mai mulți dintre studenți au ales Politehnica, domeniul economic sau medicina 

• 4 din 5 studenți au ales o facultate de stat din România
 
Aproximativ jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie, în anul universitar care începe în această toamnă, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: 
 
Astfel, aproximativ 43% dintre respondenți spun că își vor sprijini copiii, din punct de vedere financiar, pe perioada studiilor universitare, în timp ce peste 30% spun că vor acoperi doar jumătate din cheltuieli, deoarece copiii beneficiază de bursă. Pe de altă parte, 1 din 4 studenți (peste 27%) vor lucra pe perioada studiilor, conform răspunsurilor date în cadrul sondajului. 

Dintre domeniile unde au ales să studieze, cei mai mulți dintre studenți au ales să studieze la Politehnică și în domeniul economic (aproximativ 22% la fiecare dintre cele două domenii), opțiunile fiind urmate de medicină (circa 17%), drept (aproximativ 10%) și facultăți de limbi străine.  

Aproape jumătate dintre cei care parcurg studiile universitare vor locui la cămin pe timpul studiilor în timp ce aproximativ 29% vor sta cu chirie iar puțin peste 24% vor locui acasă. 

Conform sondajului, 4 din 5 studenți au ales să învețe la o facultate de stat în România (aproximativ 79%) în timp ce 14% au ales să urmeze o facultate particulară din țară. Aproape 8% o să urmeze facultatea în străinătate (țările cele mai vizate fiind Anglia, Olanda, Spania, etc.). 

Sondajul privind pregătirile pentru începerea anului școlar studențesc a fost realizat online de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți persoane fizice din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. Ca venituri lunare, 50,04% din total respondenți câștigă sub 2,500 lei, 47,53% între 2.500 și 5.000 de lei și doar 2% peste 10.000 de lei.

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru al anului 2023.
 
CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.
 
Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro. 
 

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  reclamatie banca  CEC Bank  banca  cont bancar  credite imobiliare  carduri de debit  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii