BANCI | Educatie financiara

Sfaturi pentru siguranta cumparaturilor cu cardul pe internet

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-12-07 12:16

Sfaturile Visa Europe pentru siguranţa cumpărăturilor online

Visa Europe îndeamnă consumatorii să urmeze următoarele sfaturi pentru a se asigura că sunt întodeauna în siguranță atunci când fac cumpărături pe internet:

- Utilizează ultima versiune disponibilă a software-ului de navigaţie pe internet și asigură-te că sistemul de operare al calculatorului este actualizat.

- Achiziționează de la magazinele cunoscute sau informează-te cu privire la acestea pentru a te asigura că se bucură de o reputație bună și sunt de încredere.

- Asigură-te că informațiile despre cardul tău vor fi încriptate în siguranță înainte de a le furniza pe Internet – verifică dacă în subsolul paginii de web apare simbolul unei chei care nu este ruptă sau al unui lacăt, sau verifică dacă adresa site-ului utilizat este de forma https:// în loc de http://.

- Păstrează o dovadă/notă cu tranzacțiile efectuate pe Internet, inclusiv cu pagina de internet a magazinului. Mulți dintre comercianții online trimit clienților e-mailuri cu informații despre cumpărăturile făcute – salvează-le sau printează-le.

- Înainte de a cumpăra, citește despre procedurile de livrare și returnare care trebuie să se afle pe site-ul magazinului. Pot fi trimise înapoi obiectele necorespunzătoare? Dacă obiectele prezintă defecte, poți primi banii înapoi sau un certificat de garanție?

- Site-ul magazinului ar trebui de asemenea să ofere informații în legatură cu detaliile și costurile livrării, în ce valută se poate face plata și ce comisioane se aplică.

- Caută un număr de telefon sau adresa de e-mail și notează-le în cazul în care vei avea nelămuriri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii