BANCI | Stirea Zilei

Se asteapta ca profitul Erste Bank sa fie mai mic cu 46% in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-27 21:37

Grupul bancar austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR, ar putea afişa pentru primul trimestru un profit net în scădere cu 46%, la 170 milioane euro, din care 35 milioane euro ar proveni din România, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters în rândul analiştilor.

În primul trimestru din 2008, Erste obţinuse un profit net de 316 milioane euro.

Astfel, profitul net al Erste Bank, al treilea creditor al Europei emergente, ar putea coborî la 170 milioane euro - media estimărilor analiştilor - în primele trei luni ale acestui an, după constituirea unor provizioane de 435 milioane euro, nivel aproape triplu faţă de cel din perioada echivalentă a anului trecut.

Estimările celor 11 analişti în privinţa profitului net din primul trimestru au fost cuprinse între 57 şi 297 milioane euro.

În privinţa afacerilor din România, doar cinci analişti au dat estimări pentru profitul net trimestrial, media prognozelor fiind de 35 milioane euro. Estimarea maximă a fost de 43 milioane euro, iar cea minimă - de 29 milioane euro. La media estimărilor, profitul net obţinut de Erste în România ar scădea cu 53,9% faţă de primul trimestru din 2008, când câştigul net a fost de 76 milioane euro.

Erste deţine cele mai mari bănci din România, Cehia şi Slovacia, ţări ce ar putea intra anul acesta într-o criză economică profundă, comentează Reuters. În România, Erste este acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Române (BCR), cea mai mare bancă după active.

Doar trei dintre cei 11 analişti chestionaţi de Reuters au făcut estimări în ceea ce priveşte rezultatele pentru întregul an ale Erste. Anticipările acestora iau în considerare o majorare a provizioanelor în decursul anului şi o reducere cu 25% a profitului net, la 645 milioane de euro.

Pentru afacerile din România ale Erste, doar doi analişti au făcut estimări de profit net pentru întregul an 2009 - 79 milioane euro şi 129 milioane euro -, media fiind de 104 milioane euro. În 2008, profitul net din România al Erste a fost de 240 milioane euro.

Estimările privind evoluţia câştigurilor grupului bancar austriac au fost furnizate în perioada 17-27 aprilie de Atlantik FT, Cheuvreux, Citi, Deutsche Bank, Exane BNP Paribas, Fox-Pitt Kelton, ING, Main First Bank, Raiffeisen Centrobank, Sal. Oppenheim şi SP Equity Research.

Grupul Erste şi BCR îşi vor publica rezultatele financiare din primul trimestru al acestui an în 30 aprilie.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii