BANCI | Stirea Zilei

S-a lansat primul card bancar cu display

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-04 17:15

Banca turcǎ TEB, o filială a BNP Paribas, va deveni primul emitent ce oferă consumatorilor cardul cu display, cu un program de autentificare Maestro® pentru comerţul online, care va fi lansat în iulie ȋn Turcia, anunta MasterCard.

Ȋn curând, produsul va fi îmbunătăţit prin adăugarea unor noi caracteristici. Tot în cursul acestui an, Newcastle Building Society din Anglia se va alătura primului proiect pilot în cadrul căruia pe display se poate afişa soldul.

Cum funcţioneazǎ

Display Card reprezintǎ generaţia următoare a cardurilor de plată, fiind primul card interactiv de pe piaţǎ. Funcţioneazǎ ca orice alt card, dar conţine o micǎ fereastrǎ şi un buton sensibil la atingere. Posesorul de card poate vedea informaţii, constând în cifre sau text, pe acea fereastrǎ – de exemplu, o parolǎ dinamică, soldul contului sau suma limită de cheltuit. Din punct de vedere tehnologic, MasterCard a ales ca partener pentru acest program compania elveţiană NagraID Security, specializată în soluţii de securitate.

TEB este prima bancǎ din Europa care lansează noua tehnologie cu funcţionalitatea de autentificare. “Cardul este materializarea convingerii noastre cǎ, dacǎ tehnologia este simplu de folosit, devine cheia ce descuie uşa către plǎţi mai simple, fǎrǎ numerar”, spune Jorn Lambert, Directorul Grupului Produse ȋn cadrul MasterCard Europe. “Consumatorii ne spun cǎ uşurinţa folosirii cardului, controlul şi securitatea sunt necesare pentru a ȋnlocui costisitorul numerar. Acest card oferǎ atât nivelul de informaţii, cât şi siguranţa, pe care consumatorii le cautǎ.”

Bulent Ersoz, Directorul Sistemului de Platǎ cu Cardul, ȋn cadrul TEB, spune: ”Suntem mȃndri sǎ fim prima bancǎ ce aduce acest nou card consumatorilor din Europa. Acest program pilot porneşte cu o ofertǎ menită să testeze funcţionalitatea de autentificare, dar deja ne gȃndim la fazele umǎtoare cȃnd vom introduce facilităţi suplimentare ȋn alte programe de carduri. Pe mǎsurǎ ce ȋmbunǎtǎţim caracteristicile privind comerţul online, suntem deja cu un pas mai aproape de momentul cȃnd cardul va deveni un portal mult mai complex pentru clienţii noştri.”

Soluţia inovatoare MasterCard pentru carduri de debit

MasterCard testează funcţionalitatea display-ului pe carduri, de peste un an, şi considerǎ cǎ aceastǎ tehnologie a fost dezvoltată suficient ca să poată fi folositǎ pe cardurile MasterCard. Un produs de la NagraID Security a trecut recent procesul de aprobare CSI, demonstrȃnd cǎ are nivelurile cerute de rezistenţă, siguranţǎ şi este ȋn conformitate cu standardele ISO necesare pentru comercializarea şi introducerea ȋn standardele şi regulile MasterCard.

Cardul cu display permite posesorului sǎ aibǎ acces la informaţiile de pe card, iar pe viitor, MasterCard şi TEB intenţionează sǎ adauge noi facilităţi cardurilor cu display. Viitorul card cu display permite posesorului sǎ aibǎ acces la informaţiile stocate pe card, cum ar fi: soldul contului, o parolă dinamică, situaţia punctelor de fidelitate, lista tranzacţiilor recente, limita de credit sau de cheltuieli actualizată şi suma tranzacţiei curente, iar în cazul cardurilor cu facilitatea de încărcare pentru transportul în comun, oferă informaţii despre numărul de bilete rămase.

NagraID Security a fost aleasǎ de cǎtre MasterCard pe baza calitǎţii şi a siguranţei cardurilor cu display, dovedite în timp, a reputaţiei din piaţǎ, precum şi a posibilităţilor multiple privind design-ul şi a experienţei ȋn dezvoltare şi fabricare. Linia de Produse a Cardurilor cu Display MasterCard este disponibilǎ imediat prin intermediul Gemalto, partenerul NagraID.

Generarea unei parole unice pe cardul cu display

O altă caracteristică importantă a cardului cu display este funcţionalitatea autentificǎrii de la distanţǎ pentru cardurile de debit. Folosirea cardurilor pe internet este ȋn creştere, iar posesorii acestora solicitǎ mai multe variante de acces, mai mult control şi securitate pentru plǎţile cu carduri de debit pe Internet. Posibilitatea de autentificare de la distanţǎ a cardurilor cu display le face foarte convenabile, ȋn special pentru posesorii de carduri care folosesc serviciul de internet banking sau fac cumpǎrǎturi online, sporind siguranţa acestor tranzacţii. Soluţia oferǎ emitenţilor posibilitatea de autentificare suplimentarǎ care să faciliteze tranzacţiile la distanţǎ prin SecureCode, precum şi furnizarea unui dispozitiv opţional, ca să ȋnlocuiască sau să lucreze ȋn paralel cu dispozitivele cititoarelor CAP (autentificare pe baza tehnologiei cu cip) existente, oferite de bǎnci posesorilor de carduri din Europa. Display Card se alătură soluţiilor MasterCard de autentificare existente (cititorul CAP, CAP mobil, SMS CAP).

Soldul contului va putea fi vizualizat pe cardurile cu display

O caracteristicǎ importantǎ a cardurilor cu display este posibilitatea de a afişa soldul contului pe cardurile prepaid sau de debit. Această facilitate a obţinut un scor important ȋn cercetǎrile în rândul tuturor segmentelor de consumatori. Conform unui studiu, 57% dintre utilizatorii cardurilor de debit ar folosi mai des un card care are opţiunea de afişare a soldului. De asemenea, existǎ potenţial pentru reduceri de costuri: cercetǎrile din SUA aratǎ cǎ 70% dintre apelurile la Call Center se fac de pe telefoane mobile şi 50% dintre ele sunt ȋntrebǎri de bazǎ, cum ar fi cele despre soldul existent pe cont.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii