BANCI | Stirea Zilei

Rezultatul operational al BCR a crescut cu aproape 12% in T1 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-30 09:11

PRINCIPALELE REZULTATE FINANCIARE ALE GRUPULUI BCR :

Performanţă operaţională bună pe fondul generării neîntrerupte de venituri şi controlului costurilor

Rezultatul operaţional a crescut la 671,1 milioane RON (159,1 milioane EUR) în creştere cu 11,8% faţă de T1 08 şi la acelaşi nivel cu cel obţinut în T4 08. Principalul motor a fost creşterea puternică a venitului operaţional (116,7milioane RON, cu 11,8% peste T1 08), în timp ce cheltuielile operaţionale au înregistrat o creştere moderată (45,9 milioane RON faţă de T1 08) cu o reducere constantă a cheltuielilor de personal (-3,8%).

Profitul net după impozitare şi plata intereselor minoritare este de 330,3 milioane RON (78,3 milioane EUR) în creştere cu 25,1% faţă de T4 2008 în aceleaşi condiţii dificile de piaţă, dar cu 13,7% mai mic decât în T1 08 în principal din cauza cheltuielii mai mari cu provizioanele şi a scăderii consumului.

Concentrare pe eficienţă şi managementul adecvat al riscului în condiţiile unui mediu economic provocator

Raportul cost / venit a rămas stabil la 39,5% în T1 2009 (39,5% în T1 2008). Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) înregistrează un nivel confortabil de 20,2%. Creşterea creditelor neperformante a fost cu mult sub nivelul pieţei. Grupul BCR se bucură de o rată adecvată de acoperire (cu provizioane) a creditelor neperformante, de aproximativ 80% la nivelul portofoliului.

Conform aşteptărilor, evoluţia creditelor neperformante a determinat o creştere a Costurilor legate de risc până la valoarea de 308,0 milioane RON (de 2,6 ori valoarea din T1 08 dar cu numai 27,1% peste valoarea din T4 08).

Afacerea a crescut conform aşteptărilor în condiţiile unei economii slăbite

BCR (doar banca) a înregistrat creşterea cotei de piaţă până la 22,1% a portofoliului de credite comparativ cu T4 08, creştere generată in principal de segmentul de creditare corporate, atât în RON cât şi în valută, pe baza lichidităţii puternice şi a ofertei îmbunătăţite a băncii. Creditarea retail şi-a menţinut cota generală de piaţă din T4 08. În ceea ce priveşte pasivele bilanţiere, BCR a marcat o stabilizare a cotei de piaţă la nivelul T4 08 în principal datorită unei dezvoltări peste nivelul pieţei la depozitele în lei şi a stabilirii unui preţ competitiv la depozitele la vedere în valută pe segmentul retail. Activitatea de retail se autofinanţează, raportul credite / depozite (LTD) fiind de 91%.

“Am continuat să avem o performanţă bună şi în 2009 în condiţiile unui mediu economic provocator. Poziţia noastră puternică pe piaţă este susţinută de o bază largă de clienţi, un model echilibrat de business, o lichiditate bună şi o politică de creditare sănătoasă, combinate cu oamenii excelenţi pe care îi avem la BCR şi cu susţinerea puternică a Erste Group. Toate acestea ne permit să ne concentrăm în continuare atenţia pe managementul riscurilor, eficienţă şi calitatea servirii, care sunt elementele cheie pentru a avea în continuare succes împreună cu clienţii noştri. Noi facem tot ceea ce putem pentru a-i susţine şi a-i ajuta să facă faţă condiţiilor dificile de pe piaţă” a declarat Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al BCR.

(VEZI COMUNICATUL BCR IN DOCUMENTUL ATASAT)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii