BANCI | Ultima Ora

Revolut majoreaza comisioanele pentru plati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-11-14 19:04

Revolut a anuntat ca din 8 ianuarie 2024 va introduce un comision fix de 0,2 euro centi, echivalent in valuta transferata, pentru platile instant catre carduri non-Revolut Visa si Mastercard din tarile SEPA, alternativ la comisionul standard de 0,7% din suma trimisa.

Acest comision se va aplica doar in cazul platilor instant de mica valoare, sub 25 de euro echivalent, pentru care valoarea procentuala a comisionului de 0,7% este mai mica de 0,2 euro centi.

De exemplu, la o plata de 25 de euro, in prezent comisionul este 0,17 euro centi, echivalentul a 0,7%. De anul viitor, acest comision va fi 0,2 euro centi.

La o plata de 10 euro, comisionul este in prezent 0,07 euro centi, insa de la anul va creste la 0,2 euro centi.

Probabil ca exista multe plati Revolut de mica valoare, pentru care banca lituaniana incaseaza sub 0,2 euro centi, ceea ce insemna profit suplimentar, incepand de anul viitor.

In cazul platilor cu valori mai mari se va aplica in continuare comisionul de 0,7%. De exemplu, la o plata de 100 de euro, comisionul ramane 0,7 euro centi, iar la o plata de 1.000 de euro, comisionul este 7 euro.

Tarile din SEPA (zona unica de plati in euro) sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania si Suedia, UK, San Marino, Vatican City, Andorra, Monaco, Islanda, Norvegia si Lichtenstein.

Aceleasi comisioane se aplica si pentru transferurile in Groenlanda, Israel si Turcia. 

In cazul tarilor non-SEPA, precum Moldova sau Ucraina, comisionul minim se majoreaza de la 0,5 centri la 1 euro.

Pe de alta parte, Revolut scade comisionul procentual, de la 2,3% cat este in prezent, la 1%.

Tarile non-SEPA sunt: Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia & Herzegovina, Georgia, Kazakhstan, Kosovo, Kyrgyzstan, Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Tajikistan, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan.

In cazul transferurilor catre alte tari, din afara Europei, precum Statele Unite, China etc. comisionul pentru transferuri instant ramane neschimbat: 2,3% din valoarea transferului, minim 0,5 centi.

De ce majoreaza Revolut comisioanele?

„Pentru acoperirea costurilor fixe si pentru a ramane competitivi”, explica Revolut, in informarea trimisa clientilor.

Taguri: Revolut  banca  transferuri de bani  transfer SEPA  plati in euro  transfer bancar  plati  plati instant  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii