BANCI | Ultima Ora

Reclamatiibanci.ro: Este normal ca un transfer interbancar din Italia in BRD Romania sa se efectueze in 5 zile lucratoare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-02-17 10:56

"Voiam sa intreb daca este normal ca un transfer interbancar din Italia in BRD Romania sa se efectueze in 5 zile lucratoare.

Am inteles tarziu ca este regula bancii-nu a fost decizia mea sa-i aleg.

Deabia astept sa lichidez tot cu ei si sa platesc comisioanele la alte banci, mai aproape de realitate", se plange un client BRD pe site-ul Reclamatiibanci.ro.

Raspuns:

Intr-adevar, am verificat si noi la call-centerul BRD, iar raspunsul a fost ca un transfer bancar international dureaza intre 3 si 5 zile lucratoare. Motivul: banii trec prin mai multe banci, ca in final sa ajunga la BRD.

Fireste ca nu este normal ca un transfer de bani sa dureze atat de mult. Ba chiar incalca normele europene.

Conform Directivei europene privind platile, termenul maxim de procesare a unei plati intre tarile Uniunii Europene este de maxim 1 zi pentru transferurile initiate electronic si maxim 2 zile pentru cele pe hartie.

Acesta este motivul pentru care firme de transfer rapid de bani iar mai nou aplicatiile online de transferuri bancare, castiga tot mai mult teren.

Vezi aici raspunsul integral.

Probleme cu bancile? Puneti aici o intrebare si noi va raspundem

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Garanti BBVA are un chatbot pentru comunicarea cu clientii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, își reafirmă angajamentul pentru digitalizare și lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și a simplifica serviciile de detalii

Legea plafonarii dobanzilor la creditele IFN, trimisa la Curtea Constitutionala

Legea plafonarii dobanzilor la creditele acordate de Institutiile Financiare Nebancare (IFN), adoptata de Parlament in 26 martie 2024, a fost trimisa la Curtea Constitutionala, la solicitarea partidului USD, care considera ca IFN-urile sunt discriminate fata de detalii

CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

 



 

Ultimele Comentarii