BANCI | Stirea Zilei

RBS Romania se implica in educatia financiara a ONG-urilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-03-08 12:23

RBS România a organizat în februarie un workshop de educaţie financiară în parteneriat cu United Way, anunta banca. Seminarul a vizat reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale susţinute de programul United Way şi a avut ca scop principal facilitarea accesului la educaţie financiară pe baza metodologiei din cadrul programului RBS MoneySense.

În cadrul acestui workshop, participanţii au aflat informaţii atât despre utilizarea produselor şi serviciilor bancare, cât şi despre administrarea finanţelor personale. „Management personal financiar”, „Educaţie financiară şi MoneySense”, „Conturi bancare şi economii” sau „Împrumuturi şi gestionarea lor” au fost doar câteva dintre temele prezentate de specialiştii RBS România celor 26 de participanţi.

Organizaţiile reprezentate la acest workshop au fost: Chance for Life, Fundaţia Providenţa, Asociaţia Hrăniţi Copiii, ACSIS, Fundaţia Inocenţi, Asociaţia Alternativa 2003, Fundaţia FARA, ADRA România, CARP Omenia, Asociaţia Sf. Ştefan, Crucea Alb-galbenă, Asociaţia Valentina, Asociaţia Ascendent, Fundaţia Mobilmed, Fundaţia Joyo, FICF – Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie, Asociaţia Touched, Ateliere fără Frontiere, Centrul Aurora, Asociaţia Sf. Stelian, ASIS, Samusocial şi APEL.

„Mulţi dintre beneficiarii acestor ONG-uri întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte administrarea bugetelor personale, pe lângă alte probleme sociale sau de sănătate. De aceea ne-am gândit să venim în completarea cunoştinţelor financiar-bancare ale persoanelor care activează în ONG-uri, astfel încât ei să poată transmite mai departe aceste informaţii.”, a declarat Marijana Vasilescu, Director Comunicare şi Marketing RBS România.

“Cum să economisesc banii, să fiu mai organizată şi cum să-mi stabilesc mai bine priorităţile” sunt aspecte cheie reţinute de unul dintre participanţii la curs. “Am învăţat cum să ajut oamenii din jur să înţeleagă anumite informaţii despre administrarea banilor” spune un alt participant.

În ultimii trei ani peste 75 de angajaţi RBS România s-au implicat activ în evaluarea organizaţiilor şi a proiectelor trimise de organizaţiile neguvernamentale pentru finanţare. Implicarea RBS România şi acţiunile de voluntariat s-au extins în toate cele trei oraşe din România în care este prezent United Way: Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.

De asemenea, RBS România sprijină anual fundaţia United Way cu suma de 10.000 euro. Pentru aceste eforturi susţinute, RBS România a fost declarată Partener de Bronz în cadrul Galei Anuale de premiere United Way în 2010.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii