BURSA | Noutati BVB

Raiffeisen Centrobank (RCB) a lansat produse de investitii tip warrant la BVB

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-07 08:50

Bursa de Valori București (BVB) și Raiffeisen Centrobank (RCB) au lansat nou produs de investiții, disponibil investitorilor români, atât pentru o piață în creștere, cât și pe una descendentă, se arata intr-un comunicat  al BVB, in care se mai adauga urmatoarele:

Începând de astăzi, 30 de noi produse RCB - toate de tip warrant - vor fi listate în cooperare cu partenerul de distribuție Raiffeisen Bank România. Scopul este acela de a furniza atât investitorilor instituționali, cât și investitorilor individuali, o soluție globală de investiții pentru fiecare tip de piață.

Odată cu listarea warrant-urilor la Bursa de Valori București, investitorii vor avea posibilitatea de a investi în 6 acțiuni românești: Banca Transilvania, BRD Gr. Soc-Gen, Electrica, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, indici internaționali recunoscuți: EURO STOXX 50® și ROTX® EUR, sau mărfuri, cum ar fi aurul. Instrumentele lansate dau deținătorului dreptul, dar nu și obligația, de a cumpăra sau de a vinde activul suport la un preț specific al instrumentului.

Având aceste caracteristici, warrant-urile sunt similare cu opțiunile. Toate warrant-urile RCB sunt oferite în moneda locală RON. Warrant-urile vor fi tranzacționate permanent, prin servicii de market-making oferite de RCB.

"De astăzi, investitorii și traderii au noi posibilități de a câștiga bani, în timp ce activează pe Bursa de Valori București. Noi suntem mulțumiți că prin cooperarea cu Raiffeisen Centrobank au fost generate aceste posibilități și invităm și alte instituții financiare să se alăture acestei călătorii fascinante, împreună cu Bursa de Valori București, în calitate de emitenți de noi produse financiare tranzacționate la bursă. Nu uităm de educația investitorilor care însoțește introducerea noilor instrumente și concentrarea asupra acestui aspect este un punct de reper al strategiei noastre de dezvoltare”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București.

"Va fi posibilă, în premieră, investiția în produse cu efect de levier având activ suport local, acest lucru permițând investitorior să beneficieze chiar de pe urma creșterii sau scăderii prețurilor sau a indicilor. Încă un avantaj al warrant-urilor listate este acela ca ele oferă pentru prima dată oportunități de hedging pentru acoperirea riscului de scădere a prețului acțiunilor locale. De asemenea, vedem prezența noastră locală și sustenabilă în calitate de market-maker ca un serviciu către Bursa de Valori București și către investitori. Mai mult, funcționalitatea de market-maker oferită este parte integrantă a întregii oferte de produs" a declarat Heike Arbter, Managing Director în cadrul RCB și Head of Structured Products.

Potrivit lui Mihai Lazăr, Director de vânzări pentru piața de capital la Raiffeisen Bank România, precum și responsabil pentru distribuția produselor structurate pe piața românească, aceste noi instrumente în oferta pieței de capital din România dau posibilitatea investitorilor să tranzacționeze strategii potrivite nivelului de risc/randament căutat de fiecare în parte.

“Lansarea acestor instrumente face parte din inițiativa mai largă a Grupului Raiffeisen pentru a contribui la dezvoltarea pieței de capital românească și pentru a sprijini țara în a deveni o piață emergentă”, a declarat Lazăr.

Cu mai mult de 4.000 de certificate și warrant-uri pentru acțiuni din Austria, Europa de Est și alte titluri internaționale selectate, indici dar și materii prime, RCB iese în evidență cu mulți ani de experiență și de muncă de pionierat pentru produse structurate în Austria, Polonia, România, Ungaria, Republica Cehă și Slovacia.

Taguri: Raiffeisen Bank  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  Indici bursa  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati BVBLaptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB

Lăptăria cu Caimac a debutat pe piața AeRO în urma celui mai mare și rapid plasament privat de acțiuni pe această piață. Adrian Cocan, managerul de proiect al producătorului autohton de produse lactate premium a sunat în această dimineață clopoțelul la Bursa de Valori detalii

Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018

Banca Transilvania (BT) a anuntat convocarea Adunarilor Generale a Actionarilor (AGA), ordinare si extraordinare, in data de 24 aprilie 2019, in cadrul carora se vor propune pentru aprobare repartizarea profitului net realizat in suma de 1.219.390.604 lei, astfel: alocarea sumei de 196.188.315 detalii

Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti

Obligațiunile subordonate ale Băncii Transilvania au intrat astăzi la tranzacționare, la Bursa de Valori Bucureşti, anunta banca intr-un comunicat, in care mai arata urmatoarele: Emisiunea este în valoare totală de 285 de milioane de euro. „Banca detalii

Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO

Obligațiunile emise de compania Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piața AeRO în data de 14 iunie 2016. Aceasta este a patra emisiune de obligațiuni corporative listate pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare al Bursei de Valori București, anunta BVB intr-un comunicat in care mai detalii

  

Ultimele Comentarii