BANCI | Ultima Ora

Raiffeisen Bank emite carduri contactless. Care sunt avantajele acestor carduri si cum se folosesc

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-11-18 17:28

Raiffeisen Bank anunta ca a lansat astazi noile carduri de debit cu functionalitate duala contact si contactless, ce permit autorizarea platilor atat in mediul online cat si offline. Tehnologia permite efectuarea platilor de mica valoare (sub 100 de lei) fara introducerea codului PIN, utilizand undele radio, prin simpla apropiere a cardului de un terminal contactless.

Cardurile Raiffeisen Bank care folosesc aceasta tehnologie sunt de tip Visa (Visa Contactless) si MasterCard (MasterCard Contactless) si vor fi disponibile atat individual, cat si in pachetele de cont curent Eficient, Suprem, Salariat, Premium si FwR. Ele isi pastreaza toate functionalitatile curente, inclusiv utilizarea pentru autentificare in Raiffeisen Online, si pot fi folosite la comercianti care dispun de terminale contactless, precizeaza banca.

Raiffeisen se alatura astfel altor banci care emit deja carduri contactless, printre care BCR, BRD, ING, Credit Europe Bank, Intesa Sanpaolo Bank.

„Am adaugat in oferta destinata clientilor nostri cardurile contactless in vederea simplificarii platilor de mica valoare de pana la 100 de RON prin card. Constatam ca avem zilnic ocazia sa realizam cel putin 4-5 tranzactii de valoare mica atunci cand cumparam un ziar, platim transportul, luam o cafea sau pranzul. In fiecare din aceste ipostaze zilnice, facilitatea contactless ne ajuta  sa castigam timp si sa ne simplificam viata in timp ce putem sa realizam cu acelasi card atat cumparaturile de mare valoare intr-un hypermarket sau sa platim facturile la  ATM-urile Raiffeisen Bank sau sa facem tranzactii pe www.raiffeisenonline.ro ” a spus Magda Sandulescu, Director Strategie Persoane Fizice, Raiffeisen Bank, citata intr-un comunicat al bancii.

In prezent sunt instalate terminale contactless la urmatorii comercianti: Cora, Carrefour, Real, Sensiblu, Lukoil, Inmedio, la metrou (MasterCard).

Raiffeisen Bank este lider pe piata cardurilor de credit pentru persoane fizice cu 400.000 de carduri emise si active. Raiffeisen Bank are un portofoliu de aproape 1,8 milioane de carduri de debit active.

Raiffeisen Bank isi propune sa incurajeze utilizarea canalelor alternative de tranzactionare - Raiffeisen Online, Smart Mobile, PDF, POS, Plati facturi la ATM, Raiffeisen Direct si SmarTel, precizeaza banca intr-un comunicat.

Care este avantajul cardului contactless?

Principalul avantaj al cardurilor contactless este rapiditatea cu care faci platile. Nu mai stai la coada pentru a-ti incarca un card special pentru transport sau pentru a cumpara o cartela la metrou. Si mai util este acest card atunci cand calatorim in strainatate, intrucat, dupa cum vedem si din aceasta stire, exista tot mai multe POS-uri contactless, inclusiv la metrou si in mijloacele de transport in comun din diverse tari, unde putem plati cu un card contactless exact la fel ca in tara, doar prin simpla apropiere a cardului de POS, fara a avea grija cumpararii biletului sau a schimbului valutar.

Tranzactia se realizeaza automat, chiar daca avem un card in lei, conversia valutara fiind realizata de sistemele Visa sau MasterCard sau de cele ale bancilor, la cursul zilei.

Cum se fac platile contactless

Fireste ca la fel de confortabil este sa platesti cu acest card si in alte situatii, precum in micile magazine, la magazinele tip fast-food, la cafenele, in farmacii, la cinematografe sau in alte locuri de regula cu trafic ridicat iar rapiditatea platii este atat in beneficiul utilizatorilor de card (economisesc timp si stau fara grija banilor cash), cat si a comerciantilor (cu cat platile se fac mai rapid, cu atat creste volumul de vanzari).

De asemenea, tehnologia contactess va permite dezvoltarea platilor cu telefonul mobil, ING lansand deja platile mobile care inlocuiesc cardul. Schimbari importante, asadar, ce pot revolutiona piata platilor cu cardul.

Cu un card contactless se pot realiza plati rapide, de valori mici, sub 100 de lei, doar prin apropierea cardului de un dispozitiv POS, fara a fi necesara trecerea cardului prin fanta POS-ului, introducerea PIN-ului si semnarea chitantei, cum se intampla la platile obisnuite cu cardul.

Vezi alte detalii despre cardurile contactless aici

Comentarii

Gheorghe Melcioiu
Card debit
Vreau conectare banking



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Garanti BBVA are un chatbot pentru comunicarea cu clientii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, își reafirmă angajamentul pentru digitalizare și lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și a simplifica serviciile de detalii

Legea plafonarii dobanzilor la creditele IFN, trimisa la Curtea Constitutionala

Legea plafonarii dobanzilor la creditele acordate de Institutiile Financiare Nebancare (IFN), adoptata de Parlament in 26 martie 2024, a fost trimisa la Curtea Constitutionala, la solicitarea partidului USD, care considera ca IFN-urile sunt discriminate fata de detalii

CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

 



 

Ultimele Comentarii