BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen Bank a incheiat anul 2010 cu un profit net de 83 milioane euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-03-29 13:59

In 2010, Raiffeisen Bank a realizat un profit net de 83 milioane euro, in crestere cu 12% fata de profitul anului trecut, de 74 milioane euro, anunta banca intr-un comunicat. (VEZI PREZENTAREA REZULTATELOR in documentul atasat)

Obtinute in contextul unui mediu economic dificil, rezultatele solide ale bancii in 2010 pot fi atribuite in mare parte injumatatirii cheltuielilor cu provizioanele, de la 88 milioane euro in 2009 la 48 milioane euro in 2010.

[Toate cifrele prezentate in acest comunicat de presa sunt auditate si respecta standardele International Financial Reporting Standards (IFRS). Cifrele se refera exclusiv la rezultatele anuntate de Raiffeisen Bank S.A. si pot fi diferite de cele pe care le va anunta Raiffeisen Bank International AG (RBI) referitor la operatiunile sale pe piata din Romania atunci cand va publica raportul sau anual, in data de 8 aprilie 2011]

La sfarsitul anului 2010, valoarea totala a activelor Raiffeisen Bank era de 5,11 miliarde de euro, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent. In decurs de un an, volumul total al creditelor a crescut cu 18%, ajungand la 3,04 miliarde euro, in timp ce volumul depozitelor a crescut cu 9%, la 3,69 miliarde euro. In consecinta, raportul credite/depozite era de 83% la sfarsitul lui 2010, fata de 76% la finele anului anterior. Rata solvabilitatii (incluzand profitul) era de 13,3% la sfarsitul lui 2010, indicand o lichiditate sanatoasa si o capitalizare solida a bancii.

Cheltuielile operationale ale Raiffeisen Bank, de 266 milioane euro, au fost usor mai mici decat in anul precedent (269 milioane euro). Venitul net a scazut cu 8% la 413 milioane euro, o evolutie la care banca se astepta dat fiind faptul ca economia a traversat o recesiune puternica si ca increderea consumatorilor in economie a ramas la unul dintre cele mai scazute niveluri din Uniunea Europeana. Acesti factori au influentat si raportul cost/venituri al Bancii, care a crescut la 64,5% in 2010, de la 60% in anul precedent.

“Rezultatele noastre pentru 2010 sunt cu adevarat exceptionale, date fiind atat recesiunea prin care a trecut economia Romaniei in ultimii doi ani, cat si situatia pietelor financiare. Am reusit sa crestem si sa obtinem profit in cursul unui an extrem de dificil si plin de incertitudini printr-un management al lichiditatii si printr-un control strict al costurilor si riscurilor. Am continuat sa imbunatatim calitatea portofoliului nostru de credite si sa reducem cheltuielile cu provizioanele. In 2011, vom continua sa ne dezvoltam si sa ne eficientizam activitatile si ne vom concentra asupra unui control atent al costurilor”, a spus Steven van Groningen, Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania.

Dimensiunea bazei de clienti a Raiffeisen Bank a ramas neschimbata in 2010, la aproximativ 2 milioane, dintre care aproape 105.000 IMM-uri si 8.000 de clienti corporate. La sfarsitul anului 2010, reteaua Raiffeisen Bank cuprindea 540 de unitati, fata de cele 559 de la finalul anului precedent. Banca avea 6.104 angajati la sfarsitul anului 2010, usor in scadere fata de 6.138 la finele lui 2009.

Banca pune la dispozitia clientilor sai multiple canale bancare, precum Raiffeisen Direct (phone banking), myBanking (mobile banking), Raiffeisen Online (Internet banking) - toate au inregistrat o crestere semnificativa in 2010 atat ca numar de clienti cat si ca volum al tranzactiilor. In plus, Raiffeisen Bank opera si o retea de 1.000 de ATM-uri si 8.600 de terminale POS.

* * * *

Raiffeisen Bank Romania S.A. este o banca universala de top, care ofer` o gam` complet` de produse [i servicii financiare persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari [i medii. Raiffeisen Bank International AG (RBI), care de]ine 99,5% din ac]iunile Raiffeisen Bank S.A, considera atat Austria, unde este principala banca de investitii si corporate, cat si Europa Centrala si de Est (ECE) ca pietele sale principale. In ECE, RBI opereaza o retea extinsa de banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare specializate in cele 17 piete.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii