BANCI | Interviu

Prima de stat oferita clientilor bancilor pentru locuinte a fost majorata la 25%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-17 14:41

• Prima de stat oferita clientilor bancilor pentru locuinte a fost majorata la 25% din suma economisita in anul precedent, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 250 euro.

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) anunta ca, astazi 16 decembrie 2008, a fost publicata in Monitorul Oficial, decizia de majorare a primei anuale acordata de stat pentru sistemul de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2009, prima de stat va fi de 25% (fata de la 15% pana in prezent) din suma economisita in anul precedent in sistemul de economisire-creditare. In valoare absoluta, prima anuala a fost extinsa, prin Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvernul Romaniei, de la 150 de euro la 250 de euro, echivalent lei.

In plus, restrictile de acordare a primei in functie de numarul de copii aflati in intretinere si varsta, au fost eliminate.

Potrivit cadrului legal de funcţionare al băncii, în fiecare an, Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor virează în conturile băncii (care solicită în numele clienţilor săi prima de stat) cuantumul total al subvenţiilor acordate de statul român persoanelor fizice care au încheiat contracte de economisire-creditare cu RBL.

Pana in prezent, clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte au beneficiat de prime de la stat in valoare de aproximativ 13 milioane de euro, echivalent lei.

„Prima de stat este unul dintre cele mai importante avantaje ale produselor de economisire-creditare. Decizia de majorare a primei de la stat arata faptul ca se incepe sa se conştientizeze, la nivel macroeconomic, importanta acestor produse pe o piata financiara axata mai mult pe creditare. Cred ca este o masura legislativa care nu face altceva decat sa incurajeze cetatenii sa-si finanteze investiile in domeniul locativ prin incheierea unor astfel de contracte. Sectorul locuirii joaca un rol extrem de important in cadrul economiei nationale a oricarei tari, fiind un motor al cresterii economice si ocupand, de regula, intre 10% si 20% din totalul activitatii economice.", a comentat Alexandru Ciobanu, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

El a adaugat ca „suntem ferm convinsi ca sprijinul acordat de Statul Roman pentru dezvoltarea sistemului contractual de economisire-creditare pentru domeniul locativ va genera aceleasi efecte pozitive si in Romania ca si in celelalte tari ale Europei”.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare orientate exclusiv spre imbunatatirea situatiei locative.

Filosofia dupa care functioneaza sistemele de economisire-creditare este bazata pe combinarea unei etape de economisire cu una de creditare.

Pe toata perioada de economisire, clientii primesc la depunerile anuale o prima de stat care va fi de 25% pe an, dar nu mai mult de 250 de euro, si o dobanda de 3% oferita de banca.
Finantarile obtinute, cu o dobanda fixa, in lei, de doar 6% pe an, pot fi folosite doar pentru imbunatatirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumparare de locuinte.

Informatii despre produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe se pot obtine la numarul de telefon +04 21 233 30 00 de luni pana vineri intre orele 09:00 – 18:00, la adresa de mail info@railoc.ro sau la adresele de web www.railoc.ro sau www.rbl.ro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii