BANCI | Interviu

Presedintii Erste si Raiffeisen: Creditele neperformante se inmultesc, dar vom face fata crizei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-27 20:13

Situaţiile de default şi creditele neperformante cu care se confruntă Erste şi Raiffeisen în Europa Centrală şi de Est se înmulţesc continuu, însă directorii celor două bănci se arată optimişti şi consideră că vor face faţă deteriorării condiţiilor economice din regiune, potrivit Wall Street Journal.

"Criza din economia reală din regiune este abia la început; se va înrăutăţi şi va dura cel puţin până în 2011. Numărul de credite neperformante a crescut în Europa de Est, din cauza crizei financiare", a declarat directorul general executiv al Raiffeisen International, Herbert Stepic, într-un interviu pentru WSJ.

El a refuzat să comenteze cu privire la volumul de credite care nu sunt rambursate de clienţi, însă a arătat că Raiffeisen a fost forţată să aloce, în primul trimestru, noi provizioane pentru a acoperi împrumuturile neperformante.

"Mai multe credite neperformante înseamnă că trebuie să punem deoparte mai mulţi bani pentru acoperirea lor", a afirmat Stepic.

Directorul general executiv al Erste Bank (EBS), Andreas Treichl, a declarat, într-un interviu separat, că banca pe care o conduce se va confrunta cu o perioadă mai dificilă în Europa Centrală şi de Est şi alocă de asemenea mai multe provizioane pentru a compensa creşterea ratei de default şi volumul de credite neperformante.

Cu toate acestea, Treichl consideră că rezultatele băncii pe primele trei luni, care vor fi prezentate în această săptămână, vor depăşi aşteptările pieţei.

Stepic şi Treichl susţin că băncile austriece, inclusiv Erste şi Raiffeisen, sunt suficient de bine capitalizate pentru a gestiona o creştere puternică a defaulturilor şi pentru a asigura finanţarea necesară subsidiarelor lor din regiune în perioada crizei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii