BANCI | Stirea Zilei

Platile bancare in euro devin mai eficiente

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-24 16:03

TransFonD a încheiat cu Equens, unul dintre cei mai mari procesatori de plăți din Europa, un acord de interoperabilitate ce va permite comunității bancare românești să ofere clienților săi servicii de plată facile în legătură cu alte bănci din spațiul economic european, anunta Transfond intr-un comunicat.

Ca urmare a încheierii acestui acord, TransFonD și Equens vor putea shimba reciproc fișiere SEPA Credit Transfer în numele propriilor comunități bancare într-o manieră sigură și rapidă.

Tranzacțiile dintre cele două sisteme de compensare vor fi schimbate prin intermediul rețelei SWIFT iar decontarea acestora se va realiza în sistemul TARGET2.

Începând cu anul 2012, odată cu intrarea în funcțiune a Sistemului SENT care va permite și procesarea plaților în euro, clienții băncilor din România (operatori de comerț exterior) vor putea transmite către partenerii lor din Europa de Vest plăți în euro în condiții de maximă eficiență în ceea ce privește timpul și costul tranzacțiilor.

Acest parteneriat a fost stabilit în baza cadrului oferit de EACHA (Europen Automated Clearing House Association), organizație al cărei scop este asigurarea cadrului necesar interoperabilității tehnice între casele de compensare europene.

Razvan Faer (foto), Șef al Departamentului de Strategie şi Marketing din cadrul TransFonD declara: "Parteneriatul dintre TransFonD şi Equens va da posibilitatea extinderii infrastructurii de plăţi din România și va aduce valoare adăugată pentru clienţii săi, eliminând discontinuitatea existentă în prezent în fluxurile financiare între zonele din Europa de Est şi cele din Europa de Vest. Apariţia turbulenţelor financiare globale ne-a demonstrat în mod clar, printre altele, valoarea și beneficiile unor parteneriate între instituții care activează pe plan național sau internațional. Suntem convinși că parteneriatul între instituțiile noastre de plată va asigura interoperabilitate și accesibilitate pentru băncile ambelor sisteme, în cel mai eficient mod”.

Michel Stuijt, General Manager al diviziei de Market Management în cadrul Equens declara: ”Considerăm de un real interes parteneriatul stabilit cu TransFonD. Acordăm proiectului SEPA cea mai mare importanță și confirmăm creșterea, în ultima perioadă, a tranzacțiilor SEPA. De aceea, Equens continuă demersul de extindere a propriei comunități și de creștere a interoperabilității cu alte case de compensare din Europa și nu numai. Conexiunea cu TransFonD este un pas important pentru Equens în vederea oferirii unei legături solide cu mediului financiar-bancar din România.

Despre Equens

Equens este unul dintre cei mai mari procesatori de plăți din Europa, un promotor de soluții inovatoare în domeniul plăților și cardurilor. Datorită unei palete extinse și competitive de servicii, compania vine permanent în întâmpinarea necesităților și solicitărilor pieței europene de plăți. Equens sprijină dezvoltarea zonei unice de plăți în euro (SEPA) și se dedică standardizării și armonizării plăților la nivel european si global. Deținând clienți și parteneri în numeroase țări din Europa, Equens oferă acoperire pan-europeană în domeniul plăților, dispunând de centre în Olanda, Germania, Italia și Finlanda.

Cu un volum de 9,4 miliarde de plăți procesate și 3,4 miliarde tranzacții la POS și ATM, Equens înglobează peste 12,5% din piața europeană de plăți. Infrastructura de plăți a Equens este conectată cu Deutsche Bundesbank (Germania), DIAS (Grecia), Iberpay (Spania), ICBPI/Banca d'Italia (Italia), KIR (Polonia), OeNB (Austria), SECB (Elveția) and VocaLink (Marea Britanie).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii