BANCI | Educatie financiara

Plata facturilor se poate face si cu cardul, la ATM-urile bancilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-02-12 11:25

Unul dintre avantajele cardurilor este acela ca permite utilizatorilor sa-si plateasca diverse facturi (de curent, gaze, telefonie, etc.) chiar la ATM-urile bancilor, asadar fara sa stea la coada la ghiseul bancii, atunci cand acestea sunt deschise (ATM-urile functioneaza non-stop) si mai ales fara sa aiba nevoie de bani cash la ei, asadar fara riscul de a-i pierde sau de a-i fi furati. (Daca pierzi cardul, cel care-l gaseste nu-l poate folosi fara codul PIN)

Plata facturilor la ATM-uri este gratuita, nu exista niciun comision pentru acest serviciu. Singura conditie este de a avea un card de debit emis de banca.

Pentru a vedea in ce conditii se elibereaza un card, cum se foloseste, ce costuri are si care sunt serviciile adiacente, precum cel de obtinere a unui credit (overdraft), am luat exemplul cardului tip Maestro, denumit Partener, oferit de Banca Comerciala Carpatica.

Cardul Maestro Partener de la Banca Comercială Carpatica

Persoanele fizice care au un cont în lei deschis la Banca Comercială Carpatica au posibilitatea de a solicita emiterea unui card de debit. Astfel, Banca Carpatica vine în sprijinul clienţilor săi, şi le oferă o gamă variată de carduri de debit, şi anume: MasterCard Gold, MasterCard Business Lider, MasterCard Standard Euro, Maestro Partener şi Visa Electron.

Pentru emiterea unui card de debit Maestro Partener, doritorii trebuie doar să se prezinte la orice surcursală a Băncii Carpatica cu un act de identitate şi ulterior să completeze o cerere-convenţie de emitere card.

Cardul Maestro Partener este un card cu cip (ceea ce-l face imun la tentativele de copiere) care se poate utiliza atât în ţară cât şi atunci când sunteţi plecaţi în străinătate şi permite efectuarea mai multor tipuri de operaţiuni: pentru retragerea de numerar de la ghişeele bancare cât şi non-stop de la orice automat bancar din România sau din străinătate care are înscripţionată sigla Maestro sau MasterCard.

Tot la orice oră, la automatele bancare puteţi să vă interogaţi soldul. Prin intermediul cardului de debit Maestro oferit de Banca Carpatica aveţi şi facilitatea de a plăti cu cardul cumpărăturile făcute la comercianţii parteneri care au instalate echipamente POS (Point of Sales) sau pentru a plăti produsele achiziţionate de pe Internet. Banca Carpatica nu percepe niciun fel de comision pentru aceste tranzacţii.

Persoanele fizice care au un cont în lei deschis la Banca Carpatica au posibilitatea de a solicita emiterea mai multor carduri de debit, dintre care un card principal şi celelalte carduri suplimentare, posesorii acestor carduri au acces la contul cardului principal. Iar posesorii cardului de debit Maestro Partener care au încheiat o convenţie cu Banca Carpatica prin intermediul căreia salariul le este virat în contul în lei, pot accesa o linie de credit (overdraft) în limita a cel mult zece salarii nete, dar suma nu poate depăşi 5.000 de euro.

O altă facilitate de care pot profita utilizatorii unui card de debit Maestro Partener este aceea că nu mai trebuie să stea la rând la ghişeu pentru a-şi plăti facturile la utilităţi şi servicii, ci pot face acest lucru direct de la automatele bancare. Posesorii cardului Maestro au ataşat şi serviciul Internet Banking BCC e-Smart, prin care cardul se poate alimenta prin transfer de bani între conturi.

Pentru a evita eventualele fraude ale cardurilor, Banca Comercială Carpatica, la fel ca majoritatea băncilor româneşti care emit carduri de debit, a impus limite zilnice privind utilizarea cardului Maestro Partener. Astfel, limita maximă de retragere de numerar de la bancomat este de 4.000 de RON, iar limita maximă pentru tranzacţiile efectuate pe Internet este de 1.500 de RON.

Comisioane
- Comision emitere: Card principal = 5 RON; Card secundar = 5 RON
- Comision administrare: 0
- Comision tranzactii la comercianti: 0
- Plata facturi utilitati la ATM: gratuit
- Comision tranzacţii: retragere ATM propriu = 0,2 %, minim 0,5 RON; retragere ATM alte bănci = 0,5 % + 2,5 RON; retragere ATM alte bănci în străinătate = 1 % + 3 euro; retragere numerar ghişeu = 0,2 %, minim 0,5 RON; retragere numerar ghişeu alte bănci = 0,5 % + 2,5 RON; retragere numerar ghişeu alte bănci în străinătate = 1 % + 3 euro
- Comision eliberare miniextras de cont la ATM: 1 RON
- Comision schimbare PINla ATM-urile Carpatica: 10 RON
- Comision înlocuire card: 5 RON
- Comision regenerare cod PIN: 1 RON
- Comision refuz la plata nejustificat: 10 RON.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii