BANCI | Analiza

OTP Bank - pe locul doi la nivel european, in urma testului de stres

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-08-02 19:08

Exerciţiul de testare a stresului derulat la nivelul UE asupra instituţiilor financiare, coordonat de Comitetul European al Supervizorilor Bancari (CEBS), a fost derulat de 91 de bănci din 20 de State Membre UE. Printre altele, OTP Bank Plc. a reprezentat Ungaria la acest test. Rezultatele OTP Group sunt solide şi cu mult peste pragul aşteptat.

Astfel, OTP Bank se află pe locul doi în topul European al celor 91 de bănci care au participat la test, după banca spaniolă Banca March, în timp ce banca poloneză Powszechna Kasa Oszczednosci Bank Polski se află pe locul trei în ceea ce priveşte capitalul, care a contat cel mai mult în acest test.

Obiectivul acestui exerciţiu de testare a stresului derulat la nivelul UE, comandat de Consiliul Miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană (ECOFIN) şi coordonat de CEBS în cooperare cu Banca Centrală Europeană, autorităţile naţionale de supraveghere şi Comisia Europeană, este de a evalua rezistenţa generală a sectorului bancar din UE şi capacitatea de a suporta eventuale şocuri viitoare.

Exerciţiul a luat în considerare situaţia la sfârşitul lui 2009 şi analizează evoluţia capitalului de nivel 1 şi a raportului de nivel 1 al băncilor, pe baza a trei scenarii posibile pentru 2010 şi 2011. Parametrii testului de stres (şi anume pierderile scontate în scenariile de stres) au fost determinaţi de CEBS, împreună cu BCE.

Realizarea cea mai importantă a testului, pe lângă informaţiile publicate cu regularitate, este că factorii de interes pot primi date comparabile privind situaţia de capital a băncilor printr-un exerciţiu coordonat, pe baza unei metodologii agreate de comun acord, dintr-o perspectivă prudenţială şi de stabilitate financiară.

Pe baza parametrilor primiţi din scenariul cel mai advers, raportul de nivel 1 al OTP Group ar fi de 16.2% la finalul lui 2011, ceea ce înseamnă de patru ori mai mult nivelul obligatoriu minim de 4%.

Anexele cu rezultate detaliate în formatul unificat elaborat de CEBS sunt disponibile pe website-ul OTP Bank.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est. OTP Bank oferă servicii universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi, prin intermediul reţelei de ATM-uri şi prin sistemul de canale electronice.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii