BANCI | Stirea Zilei

Numarul cardurilor de credit a scazut, dar volumul platilor este in crestere

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-09-20 07:44

Piata cardurilor de credit a cunoscut o revigorare in trimestrul doi al acestui an, cand numarul de carduri in circulatie a crescut cu 15.000 de bucati, ajungand la un total de 1.956.000 de unitati la finalul lunii iunie. Fata de aceeasi perioada a anului trecut insa, cand se inregistrau 2.263.000 de carduri de credit, numarul acestora s-a redus cu 307.000.

In prima jumatate a anului insa, numarul de carduri de credit, atentie!, in circulatie, s-a subtiat cu 166.000 de bucati. Si asta in primul rand pentru ca bancile au emis, se pare, in perioada de euforie, mai multe carduri de credit decat aveau nevoie clientii.

Motivele sunt diverse, criza avand aici prima vina. Cu toate ca piata cardurilor de credit in Romania este inca subdezvoltata, gradul ridicat de indatorare al romanilor care detin alte tipuri de credite, precum imobiliare sau de consum, i-a facut sa-si inchida cardurile de credit sau chiar i-a pus in situatia de a nu-si mai putea plati ratele.

Iar daca nu uitam si la numarul de tranzactii cu cardul de credit si la valoarea platilor, putem spune ca s-a facut o curatenie, in sensul ca numarul de carduri emise era cu mult mai mare decat a celor active.

Astfel, atat numarul de tranzactii cu cardul de credit (4,93 milioane) cat si valoarea tranzactiilor (736,46) din trimestrul doi al acestui an au ajuns la valori record in ultimii doi ani si jumatate, fiind totusi sub nivelurile stabilite in ultimele trei luni din 2008: 4,99 milioane tranzactii, in valoare de 897,42 milioane lei.

In ultima perioada insa, tot mai multe banci promoveaza cardul de credit cu o serie de beneficii adiacente, precum plata in rate fara dobanda sau diverse discounturi, ceea ce mentine o perspectiva optimista de crestere a numarului de noi carduri.

Topul bancilor cu cele mai multe carduri de credit la finalul lunii iunie 2011:

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii