BANCI | Stirea Zilei

Noua banca TBI Bank plateste dobanzi de pana la 5,5% pentru depozitele in euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-26 16:22

Noua banca lansata vineri in Romania, TBI Bank, are ca strategie in prima faza de dezvoltare atragerea de depozite de la clienti si nu creditarea, asa cum se intampla cu bancile straine venite in Romania in anii de euforie economica ce au precedat criza.

Banca este dispusa sa plateasca in prezent, pentru a atrage clienti, chiar si 5,5% pentru un depozit in euro pe un an, cu 1 punct mai mult decat dobanda la un depozit in lei si cu nu mai putin de 3,5 puncte mai mult decat dobanda la euro platita de cea mai mare banca, BCR.

TBI Bank completeaza, in cadrul grupului, Institutia Financiara Nebancara (IFN) TBI Credit, prezenta din 2003 in Romania, specializata in carduri de credit si credite de consum in magazine, asadar depozitele atrase acum de banca vor urma sa sustina noile credite de consum si cele pe cardul de credit, in conditiile in care sursele de finantare de pe pietele externe sunt acum dificil de accesat pentru un jucator mic.

Pentru a atrage clienti, TBI Bank ofera promotional, in prima parte a anului, dobanzi fixe ce ajung la 7,5% la depozitele pe 6 si 12 luni, de 7% la cele pe termen de 1 luna si 7,25% pentru 3 luni.

Comparativ, la alte banci mai mici, dobanzile se afla in jurul a 5% la 1-3 luni si 6% la 6-12 luni, in timp ce la banci mari, precum BCR si BRD, dobanzile au scazut la 4%, maxim 5%.

Mai impresionante sunt insa dobanzile oferite pentru depozitele in euro, care pornesc de la 4,25% pentru termenele de 1 luna si ajung la 5,5% la termen de un an, mai mari asadar decat dobanda la un depozit in lei platit de o banca mai mare.

Ce dobanzi platesc BCR si TBI Credit:

Lei
1 luna: 4% la BCR, 7% la TBI Credit
3 luni: 4,10% la BCR, 7,25% la TBI Credit
12 luni: 4,40% la BCR, 7,50% la TBI Credit

Euro:
1 luna: 1,5% la BCR, 4,25% la TBI Credit
3 luni: 1,60% la BCR, 5% la TBI Credit
12 luni: 2% la BCR, 5,50% la TBI Credit

Noua banca ofera si credite de consum, insa doar pe perioade scurte, de cel mult 3 ani, dobanzile ajungand la 30% pe an, precum si carduri de credit.

Depozitele, creditele de consum si cardurile de credit sunt deocamdata singurele produse din oferta bancii, aceasta neavand inca posibilitatea de a oferi clientilor carduri de debit si nici nu este dotata cu ATM-uri sau ghisee pentru plati.

Saptamana trecuta au fost deschise in Bucuresti primele doua unitati ale TBI Bank EAD – Sucursala Bucuresti a TBI Bank Bulgaria, institutie de credit controlata de grupul israelian Kardan.

Florentina Mircea, directorul TBI Bank, a declarat, intr-un comunicat de presa, ca banca isi propune in primul an de functionare, 2013, sa ajunga la active de peste 100 milioane Euro și profit la final de an.

Dezvoltarea rețelei de agenții va continua cu deschiderea a 5 sucursale în țară, începând cu Iași și Constanța, plus două noi sucursale în București.

"Într-un mediu economic și politic instabil, ne propunem un proiect ambițios și ne lăsăm conduși de convingerea că se poate și altfel, se poate mai bine și pentru clienții noștri", se mai arata in comunicat.

Comentarii

mircea florentina
realitatea este asta:Mircea Florentina este o mare excroaca
Mircea Florentina, presedinte TBI LEASING, TBI BANK, TBI CREDIT , persoana cea mai capabila sa excrocheze oamenii.Am lucrat cu ea si cred sigur ca nu are argumente de comentariu in fata echipei care s-a luptat cu capriciile ei de mare manager, manager invins de o echipa puternica, manager cu pixulul ..., ca in realitate nu are capaciate, predictie si nici pregatirea suficienta, dar in schimb isi atribuie SINGURA calitatile, competentele, calificarile, vocatia, aptitudinile, EFORTURILE SI MERITELE altora, si, sa nu uitam ca toate astea se reflecta in recunoasterea nejustificata a calitatilor pe care si le-a atribuit si dobandit cu efortul nemarginit si nemasurat al unei echipe cu care am lucrat si in care am incercat SA DAU UN NOU CONCEPT, concept pe care si l-a atribuit ca merit singura, ca de cine are autoritate, crede ca le stie pe toate, dar eu si o echipa intreaga stim cei poate pielea si cu ce MONSTRU ne-am luptat, un om care i-a alungat din societate pe cei care au indrumat-o, ajutat-o, oameni care aveau pregatirea, calitatile necesare si care intradevar si-au facut cu totii treaba de nota 10, pentru perioada respectica si pentru ceea ce s-a realizat,, deci un om care si-a atribuit singura SUCCESUL, ca doar ea le stie pe toate , doar sie.Ea este ALFA SI OMEGA. ESTE NR 666 DIN BIBLIE SI PESTE EA SA NU TRECETI CA ESTE MARE BANCHER SI O SA MAI AUZITI DE EA. ca este periculoasa mare si mare excroaca.

mircea florentina
semneaza BNR




Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

 



 

Ultimele Comentarii