BANCI | Stirea Zilei

Ministerul Finantelor nu are in vedere schimbarea conducerii CEC Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-25 16:01

Ministerul Finanţelor Publice nu are în vedere modificări ale conducerii executive a CEC Bank, precizarea venind în urma declaraţiilor de marţi ale lui Mircea Ursache, coordonator în cadrul PSD pentru mediului de afaceri, pe acest subiect, potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de Mediafax.

"Numirea conducerii CEC Bank este o decizie care aparţine Ministerului Finanţelor Publice, în calitatea sa de reprezentant al acţionarului unic şi nu avem în vedere modificări ale conducerii executive. Consider că declaraţii de acest gen, în actualul context economic şi financiar, pot prejudicia imaginea şi interesele instituţiei", a declarat, în comunicat, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Ursache a declarat marţi că AGA CEC Bank va avea loc până la 30 aprilie, pentru a aproba bilanţurile contabile pentru 2008 şi schimbarea unor membri din Consiliul de Administraţie care nu mai îndeplinesc funcţii în Ministerul Finanţelor.

El a menţionat că Enache Jiru, preşedintele Comisiei de Selecţie a Administratorului Fondului Proprietatea, este o propunere "nimerită" pentru funcţia de preşedinte al CEC Bank, întrucât a mai condus instituţia şi se bucură de sprijin total din partea sindicatelor. Enache Jiru este susţinut de PSD.

Preşedintele actual al CEC este Radu Gheţea, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor.

Pogea a adăugat că prin programul de stimulare economică promovat de Guvernul Romaniei, CEC Bank se implică activ în procesul de redresare economică a ţării, iar priorităţile băncii sunt finanţarea IMM-urilor, a agriculturii, a Autorităţilor Administraţiei Publice Locale şi implicarea în procesul de accesare a fondurilor europene.

Conform statutului CEC Bank, capitalul social este deţinut integral de statul român, care îşi exercită drepturile şi îşi asumă toate obligaţiile aferente poziţiei de acţionar unic, prin Ministerul Finanţelor Publice.

Comentarii

Tincuta
Conu Mircea Ursache
Mircea Ursache a absolvit Academia Tehnica Bucuresti, profesor de Rezistenta materialelor , a facut si el cursuri postuniversitare tocmai in 2002 (de citit CV-ul lui) chiar nu vad ce performanta a obtinut el in domeniul economic sau financiar bancar.Multe nonvalori , muraturi in PSD-ul asta!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii