TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

MasterCard a lansat SafetyNet, o solutie de protectie impotriva atacurilor cibernetice asupra bancilor si procesatorilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-10-06 10:35

MasterCard readuce in prim plan preocuparea de a crea instrumentele si infrastructura necesare pentru mentinerea sigurantei platilor astazi si maine, indiferent de localizare sau de dispozitivul utilizat.

MasterCard (NYSE: MA) a anuntat, printr-un comunicat, lansarea SafetyNet, un instrument global creat pentru a reduce riscul atacurilor cibernetice asupra bancilor si procesatorilor. SafetyNet utilizeaza reteaua globala MasterCard pentru a identifica potentiale atacuri inainte ca acestea sa se produca si chiar inainte ca banca sau procesatorul sa le descopere. Construind o aparare pe mai multe niveluri, compania face eforturi pentru a se asigura ca partenerii sai se mentin cu un pas inaintea atacurilor pe scara larga, care utilizeaza metode tot mai sofisticate pentru a compromite datele conturilor si securitatea cailor de aparare.

Consumatorii din toata lumea considera ca siguranta platilor este cea mai importanta atunci cand fac cumparaturi. Astfel, MasterCard face demersuri pentru a se asigura ca platile si datele utilizate pentru efectuarea lor sunt sigure, oriunde te-ai afla. Acest lucru este posibil datorita utilizarii mai multor instrumente si a unei abordari bazate pe colaborarea cu emitenti, institutii acceptatoare, comercianti si consumatori.

Ajay Bhalla, Presedinte Enterprise Security Solutions, in cadrul MasterCard, a declarat: “Cu SafetyNet avem deja la dispozitie urmatoarea generatie de solutii de securitate, create cu scopul de a opri fraudele si atacurile inainte ca multi dintre partenerii nostri sa observe macar ca se intampla. Putem realiza acest lucru deoarece sistemul MasterCard SafetyNet opereaza ca o tehnologie inteligenta care poate identifica fraudele in timp real si refuza o tranzactie inainte ca orice expunere sa aiba loc.”

Pentru ca MasterCard sa ofere in continuare cele mai noi instrumente de securitate, care sa fie, in acelasi timp, cat mai usor de implementat posibil, sistemul SafetyNet este complementar cu instrumentele proprii ale bancii emitente, dar adauga sistemului de plata un nou nivel de protectie. Monitorizeaza diferite canale si localizari geografice si ofera cel mai potrivit nivel de asistenta pentru fiecare piata si partener de business, utilizand algoritmuri sofisticate. SafetyNet este inca un instrument avansat din domeniul securitatii, prioritar pentru MasterCard, si a fost deja integrat in reteaua globala de plata.

Bhalla a continuat: “In aceasta saptamana, la World Retail Congress in Paris, am aflat direct de la sursa, de la comercianti cu afaceri de toate dimensiunile, cum vad acestia viitorul securitatii platilor. Cu totii stim ca siguranta este prioritatea numarul unu pentru oricine urmeaza sa faca o plata, iar bresele si titlurile din presa pot eroda increderea. Anuntul de astazi reafirma pozitia noastra de lider in domeniul securitatii din toata lumea, care este, de asemenea, evidentiata de proiectele pilot recente in domeniul autentificarii biometrice prin recunoastere vocala si faciala.

MasterCard furnizeaza o abordare pe mai multe niveluri a sigurantei. Pentru utilizatori exista instrumente de securitate vizibile, care includ tehnologia chip EMV a cardului sau ecranul SecureCode de la punctul de plata online. Prin lansarea SatefyNet, MasterCard face inca un pas pentru a securiza datele de plata si tranzactiile, atat la comercianti, cat si la emitenti.”

MasterCard continua sa fie lider in siguranta platilor, sa inoveze si sa educe pentru a se asigura ca toate tehnologiile, actuale si viitoare, permit crearea de instrumente potrivite pentru consumatori, comercianti, institutii acceptatoare si emitente, de oriunde din lume. SafetyNet este cel mai recent instrument din linia de aparare a emitentilor impotriva atacurilor cibernetice majore, protejand, astfel, increderea comerciantilor si a consumatorilor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii