BANCI | Stirea Zilei

Mario Draghi, recomandat de Consiliul UE la conducerea Bancii Centrale Europene

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-17 16:20

Consiliul Uniunii Europene a adoptat astazi o recomandare privind numirea lui Mario Draghi (Italia) în calitate de preşedinte al Băncii Centrale Europene, pentru a-l inlocui pe Jean-Claude Trichet, a cărui mandat expiră la 31 octombrie, a anuntat Consiliul intr-un comunicat.

Recomandarea Consiliului va fi prezentat Consiliului European, care va
consulta Parlamentul European şi BCE, în vederea adoptării unei decizii finale la reuniunea sa din 23 şi 24 iunie.

Curriculum Vitae Mario Draghi

Nascut la Roma pe 03 septembrie 1947, el este căsătorit şi are doi copii.

Draghi a fost numit guvernator al Băncii Italiei la 29 decembrie 2005. În acest capacitate, el este membru al consiliilor de conducere şi general al Băncii Centrale Europene şi membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Reglementelor Internaţionale.

El este, de asemenea, guvernator pentru Italia in consiiliile de conducere ale Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Asiatică de Dezvoltare.

În aprilie 2006 a fost ales preşedinte al Forumului pentru stabilitate financiară, care a devenit "Financial Stability Bord" în primăvara anului 2009.

A absolvit Universitatea din Roma, a primit titlul de doctor în economie din
Massachusetts Institute of Technology, şi, ulterior, a fost profesor de economie la Universitatea din Florenţa 1981 - 1991.

Înainte de a prelua conducerea Bancii Italiei, el a fost vice-preşedinte şi director general la Goldman Sachs International şi membru al comitetului de conducere la nivel de firma (2002-2005).

Draghi a fost director general al Trezoreriei italiene (1991-2001), preşedinte al Comitetului economic şi financiar, membru al G7 Deputati, şi preşedinte al OCDE Grupul de lucru 3. El a fost numit preşedinte al Comitetului italian pentru Privatizări în 1993, şi intre 1984-1990 director executiv al Bancii Mondiale.

La Trezorerie a condus comisia care revizuit legislaţia financiară si corporativa şi a elaborat proiectul de lege care reglementează pieţele financiare italiene.

Draghi a mai fost membru in conducerea mai multe bănci şi corporaţii (Eni, IRI, BNL şi IMI).

Face parte din Consiliul de Administraţie al Institutului pentru Studii Avansate Princeton şi Brookings Institution. Draghi fost Fellow PIO la Kennedy School of Government de la Universitatea Harvard.

El este, de asemenea, autorul mai multor publicaţii pe teme macroeconomice şi financiare.

Draghi şi soţia sa locuiesc în Roma, Italia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii