BANCI | Stirea Zilei

Management privat la CEC Bank, pana la sfarsitul anului?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-16 11:17

CEC-ul ar putea avea un management privat până la sfârşitul anului! Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomitianu, invitat în studioul TVR Info. Aşa a cerut şi FMI, la recenta vizită în România.

Până când va fi stabilită o procedură de numire a managerilor privaţi, Ministerul de Finanţe, care reprezintă statul ca acţionar al CEC, trebuie să rezolve problema numirilor în Consiliul de Administraţie al băncii.

Ultimele două propuneri pentru funcţia de vicepreşedinte al CEC, ambele cu implicaţii politice, nu au primit girul Băncii Naţionale. De altfel, actualul Consiliu de Administraţie al CEC este dominat de oamenii PDL. Ministrul de Finanţe crede însă că lucrurile se vor rezolva.

Afirmatia ministrului Finantelor vine la mai putin de o luna de cand si Ministerul Economiei a anuntat ca intentioneaza sa privatizeze managementul la un sfert dintre companiile romanesti, dar si pe fondul presiunilor din ultima vreme ale FMI, care a aratat cu degetul inspre companiile de stat neprofitabile.

La inceputul acestei saptamani, Banca Nationala a respins nominalizarile Ministerului Finantelor, care reprezinta statul ca actionar al CEC Bank, privind instalarea lui Andrei Stamatian, fiul prefectului de Cluj, in functia de prim-vicepresedinte cu atributii pe financiar, si a lui Razvan-Andrei Micu, consilier al ministrului Gheorghe Ialomitianu, ca vicepresedinte pe retail.

Refuzul a venit la scurt timp dupa ce BNR refuzase numiri similare la Banca Carpatica si la un an dupa ce banca centrala refuzase de asemenea sa permita transformarea in banca a companiei de microfinantare "Patria". In acelasi timp, BNR s-a opus jocurilor politice care urmareau inlaturarea sefului CEC, Radu Ghetea, cu Enache Jiru.

Pe data de 9 mai, si presedintele Traian Basescu vorbea despre solutia managementului privat, insa la regiile de stat: "La regii este o clientela transpartinica, care a fost tot timpul subiect de negociere intre partide. Azi e director general, se schimba guvernarea e director general adjunct, dar e tot pe acolo. Prin management privat voi sparge aceasta clientela. Responsabilitatea lor nu a mai fost fata de avutia publica, ci fata de partidul care i-a pus. de aceea, regiile au fost incluse in programul cu FMI. Solutia: management privat."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii