BANCI | Ultima Ora

Isarescu a mai scos un as din maneca in razboiul cu Carabulea: s-a inteles cu actionarii minoritari ai Carpatica pentru realizarea fuziunii cu alta banca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-04 09:24

Nicolae Cinteza, seful supravegherii bancilor din cadrul BNR, spune ca a ajuns la o intelegere cu actionarii minoritari ai Carpatica, cu care s-a intalnit recent, in vederea acceptarii de catre acestia a unei fuziuni cu alta banca. BNR a suspendat drepturile de vot ale actionarilor majoritari Ilie Carabulea, aflat in inchisoare in cazul de coruptie ASF-Carpatica Asig, si Corneliu Tanase, inclusiv ale persoanelor carora acesta din urma si-a vandut actiunile, intrucat cei doi au fost impotriva fuziunii.

Cinteza a spus ca minoritarii de la Carpatica, fara sa precizeze cine sunt acestia, au venit sa-i ceara socoteala, dar i-a convins ca fuziunea este singura solutie viabila pentru banca in actualul context.

Singurii minoritari "majoritari" ai Carpatica despre care se cunoaste in acest moment, conform informatiilor publicate la BVB, sunt trei italieni: Mariagrazia Zorzi, Maco Olivo şi Stefano Olivo, mostenitorii a doi italieni care au detinut actiuni la Carpatica inca de la infiintarea bancii.

Cinteza nu a explicat nici de ce este necesara fuziunea Carpatica cu o alta banca si nici care ar putea fi acea banca dispusa sa fuzioneze.

Propunerea conducerii Carpatica privind analizarea unui fuziuni va fi votata in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor Carpatica programata pentru 10 aprilie la Sibiu.

Carabulea a cerut sa se supuna votului actionarilor si schimbarea conducerii bancii, insa in conditiile in care BNR s-a inteles cu actionarii minoritari, se pare ca jocurile sunt facute iar in AGA se va vota fuziunea si mentinerea in functie a actualei conduceri a bancii.

Cum a inceput razboiul Isarescu-Carabulea

Dupa ce Ilie Carabulea a fost arestat, la sfarsitul lunii ianuarie, pentru coruperea oficialilor ASF pentru a-i favoriza firma de asigurari, Carpatica Asig, BNR, condusa de Mugur Isarescu, a considerat probabil ca aceasta situatie ar putea afecta si Banca Carpatica, in care Carabulea detine peste 40% din actiuni, iar impreuna cu partenerul sau, Corneliu Tanase, controleaza pachetul majoritar.

Si asta desi nu este prima data cand Carabulea intra la inchisoare: in 2012 a stat un an in inchisoare, condamnat tot pentru dare de mita, dar fara ca BNR sa ia vreo masura.

Considerand, asadar, ca Banca Carpatica este in pericol, desi aceasta a raportat profit in ultima perioada, Isarescu s-a gandit ca incarcerarea lui Carabulea este momentul ideal pentru realizarea unei fuziuni fortate cu o alta banca, mai mica, probabil tot intr-o situatie delicata.

Mai ales ca omul de afaceri din Sibiu a refuzat, pana acum, sa-si vanda banca sau sa cedeze controlul acesteia.

Ramane, asadar, un mister, deocamdata, de ce a dorit BNR o fuziune in cazul Carpatica, desi aceasta tocmai a fost restructurata iar acum functioneaza pe profit.

Pana atunci insa, sa vedem cum s-a desfasurat partida Isarescu-Carabulea.

Vezi aici continuarea articolului

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii