BANCI | Stirea Zilei

Isarescu a depus in banci 175.000 de lei din castigul de 600.000 de lei. Unde e restul banilor? La saltea?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-14 10:45

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu si-a majorat conturile in banci cu aproximativ 42.000 de euro (175.000 lei) pe parcursul ultimului an, averea sa financiara ridicandu-se in prezent la 122.000 de euro, dupa cum rezulta din ultima sa declaratie de avere publicata pe site-ul BNR (VEZI declaratia in documentul atasat).

Cu alte cuvinte, din castigurile salariale de aproximativ 150.000 de euro (in jur de 600.000 de lei) anual provenite de la BNR, Academia Romana si ASE, mai putin de o treime sunt pastre in conturi bancare, iar destinatia restului banilor ramane o enigma in declaratiile de avere.

Din acestea rezulta ca in afara de depozitele si conturile bancare, singura investie realizata de Isarescu pe parcursul ultimului an a fost un imprumut de 35.000 de lei acordat societatii familiale Mar SRL, la care detine 50% din actiuni, care are ca obiect de activitate producerea de vinuri.

Isarescu a deschis in 2010 si 2011 un depozit in lei in valoare de 200.000 de lei, un depozit in USD de aproape 3.000 de dolari, precum si doua conturi, unul in lei si altul tot in dolari, dar cu valori minime, de 4 respectiv un dolar.

De ce nu face public Isarescu venitul de la BNR?

Guvernatorul nu precizeaza la care banci isi pastreaza banii, insa acest lucru a fost dezvaluit de declaratia publicata de ANI, Agentia Nationala de Integritate: Isarescu are un numar de 8 conturi si depozite doar la BCR si ING, la care s-au adaugat alte conturi si depozite pe parcursul ultimelor sase luni, la banci neidentificate.

Conform declaratiei de avere din luna noiembrie 2010 publicata pe site-ul ANI, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu detinea niciun depozit in lei la bancile romanesti, ci doar in valuta, cu toate ca acesta incaseaza lunar un salariu in lei echivalentul a 12.213 euro lunar, dupa cum a dezvaluit recent presa, tot din surse ANI, pentru ca in declaratia de avere publicata pe site-ul BNR veniturile sale nu sunt facute publice.

Conform declaratiei de avere, Isarescu mai are două case construite în Drăgăşani şi în satul Siliştea Snagovului, doua autoturisme şi o barcă cu motor.

Isarescu mai detine bijuterii, o colecţia numismatică, tablouri şi icoane sau bunuri sub formă de metale preţioase, cu o valoare in jurul a 100.000 de euro.

Isarescu mai incaseaza o remuneraţie anuală de la Academia Română pentru funcţia de preşedinte secţie de 30.126 lei, în timp ce pentru activitatea didactică de la ASE Isărescu a primit 16.046 lei.

În ceea ce priveşte societatea pe care o deţine în proporţie de 100%, SC Măr SRL, valoarea participaţiei a crescut de aproape patru ori, la 838.000 lei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii