BANCI | Stirea Zilei

ING Bank si-a majorat substantial profitul, in crestere cu 248%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-17 16:20

ING Bank România a afişat un profit brut de 121 milioane lei (28,36 milioane euro) pentru primul trimestru al acestui an, în creştere cu 248% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii activelor totale cu 37% şi a numărului de clienţi, a anunţat joi banca.

ING Bank România a înregistrat un venit net de 259 milioane lei (60,7 milioane euro) în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 148% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Performanţele ING Bank România au fost determinte de creşterea numărului de clienţi individuali de la 544.000 în trimestrul I al anului 2008 la 813.000 clienţi în aceeaşi perioadă a 2009 şi de clienţi intreprinderi mici şi mijlocii de la 4.718 la 10.354", se menţionează în comunicat.

De asemenea, banca a înregistrat în primul trimestru al acestui an o creştere de 37% a activelor totale, până la 11,043 miliarde lei (2,6 miliarde euro), precum şi un raport credite/depozite de 107%.

ING Bank NV - divizia bancară a ING Group - a afişat un profit net de 519 milioane euro în primul trimestru al acestui an.

"Condiţiile de piaţă au rămas dificile în primul trimestru al anului, în situaţia în care activitatea pe pieţele de capital a continuat să scadă, preţul riscului asociat creditelor a rămas ridicat, preţurile bunurilor imobiliare continuă să scadă, iar pierderile în urma împrumuturilor acordate au crescut din cauza extinderii crizei din zona financiară în cea a economiei reale", a declarat Jan Hommen, CEO ING Group.

Pierderea grupului ING pe trimestrul I 2009 a fost de 305 milioane euro, faţa de 3,073 miliarde euro pierdere întregistrată pe trimestrul IV 2008.

În primul trimestru, activele grupului ING s-au redus cu 79 milioane euro, iar cheltuielile grupului au scăzut cu 3,5% faţă de trimestrul I al anului trecut. În acelaşi timp, depozitele nete atrase de la clienţi s-au ridicat la 11,2 miliarde euro.

La începutul acestui an, ING a decis să separe conducerea diviziilor de banking şi asigurări pentru a simplifica activitatea acestora şi a creşte concetrarea pe partea de afaceri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii