BANCI | Stirea Zilei

ING Bank nu incurajeaza negocieri colective cu clientii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-09-15 17:25

Ordonanta de Urgenta a Guvernului (O.U.G) nr. 50/2010 – act normativ ce reglementeaza in prezent contractele de credit pentru consumatori – a impus institutiilor de credit raportarea dobanzilor exclusiv la fluctuatiile unor indici de referinta publici, respectiv ROBOR, EURIBOR, LIBOR sau la rata de referinta a BNR cu scopul exclusiv al asigurarii transparentei procesului de modificare a ratelor dobanzii, nefiind prevazuta insa si reducerea dobanzilor aferente contractelor de credit in derulare, se arata intr-un comunicat al ING.

Potrivit informatiilor din Notificarile transmise clientilor si propunerii de Act Aditional, ING Bank a mentinut nivelul dobanzii contractuale, care se formeaza dintr-un singur element variabil (EURIBOR/ROBOR) plus un element fix (prezentat ca suma dintre marja veche plus 2,25/1,25 la EUR si respectiv RON, reprezentand costul de finantare). ING Bank si-a notificat clientii ca elimina comisionul de rambursare anticipata.

ING Bank a fost printre primele institutii care a transmis clientilor informari cu privire la prevederile Ordonantei 50. Incepand din 2 iulie 2010, prin mesaje e-mail si scrisori, ING Bank si-a informat clientii ca a intervenit un nou act normativ ale carui prevederi li se aplica de drept, a prezentat si explicat care sunt aceste prevederi, inclusiv noua formula de calcul a dobanzii.

Incepand cu 6 septembrie, Actul Aditional este disponibil pentru fiecare client iar personalul ING este pregatit sa discute si sa ofere explicatii suplimentare. Asa cum se stie, contractele sunt in vigoare, modificarile aduse prin Ordonanta 50/2010 fiind aplicabile direct si de drept clientului prin efectul legii, iar eventualele obiectiuni sau refuz al clientului de a semna actul aditional sau de accepta aceste modificari, nu il exonereaza de plata ratelor scadente.

Daca un client ar avea posibilitatea sa nu fie de acord cu modificarile aduse contractului prin Actul Aditional, acest fapt ar conduce, in cazul modificarilor privind dobanda, spre exemplu, la mentinerea formulei de calcul prevazuta in contractul de credit initial si, in consecinta, la raportarea variatiei acesteia in continuare la fluctuatiile altor indici decat cei impusi de OUG nr. 50/2010, ceea ce este evident in contradictie cu prevederile si scopul acestui act normativ.

Simpla notificare a neacceptarii modificarilor actului aditional sau contestarea acestora direct la banca sau in fata autoritatilor nu atrage dupa sine, in mod automat, suspendarea obligatiilor contractuale, in cazul neindeplinirii acestora existand chiar riscul incetarii contractului. Exista, bineinteles, si varianta rambursarii anticipate a creditului, fara perceperea vreunui comision. ING Bank sta la dispozitia tuturor clientilor sai pentru discutii individuale, dar nu incurajeaza negocieri “colective” atita timp cat contractele de credit sunt individuale.

In urma aplicarii noilor prevederi privind contractele de credit, preturile creditelor vor fi mult mai transparente, clientul va putea compara mult mai usor ofertele bancilor iar, prin eliminarea comisionul de rambursare anticipata, piata a devenit mult mai mobila, permitand clientului sa aleaga cea mai buna oferta a pietei cu costuri minime.

Marjele de dobanda la credite vor fi reglate de concurenta dintre banci, aceasta fiind singura “lege” care va rezista în timp. “Politica noastra este sa oferim toate produsele de baza de care au nevoie clientii nostri, produse competitive si de calitate, in care investim continuu", a declarat Maria Cristina Matei, Director General Adjunct ING Bank Romania, Director Retail Banking.

ING Bank ramane deschisa in continuare sa aduca informatii suplimentare si clarificari fiecarui client in parte si isi invita clientii sa contacteze compania pe oricare dintre canalele de comunicare:
- personalul din ING Office/sucursala ING unde au incheiat contractul
- T: 021 403 83 10, disponibil de luni pana vineri de la 9:00 la 17:30
- E: contact@ing.ro
- E: ccc@ing.ro

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii