BANCI | Stirea Zilei

Fundaţia Clujul Are Suflet a ajutat peste 1.000 de tineri sa aiba o viata mai buna

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-19 16:48

Clujul Are Suflet (CAS), cel mai mare proiect de implicare socială desfăşurat de Banca Transilvania, a schimbat viaţa a peste 1.000 de tineri, în decurs de 3 ani. Toţi aceştia au primit şansa integrării în societate, au acum aspiraţii şi încredere în propriile forţe, anunta banca intr-un comunicat.

Pentru a-i ajuta pe aceşti adolescenţi, Banca Transilvania a donat fundaţiei, până acum, 2.000.000 lei, sumă destinată dezvoltării unor programe sociale şi educaţionale. Acestea se desfăşoară la Centrul de zi „Clujul Are Suflet”, deschis tot de BT, în anul 2008 şi care se află în Cluj-Napoca, pe strada Gh. Doja nr.3. Partenerul băncii în acest proiect este Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF), care se ocupă de implementarea programului, împreună cu o echipă formată din 14 persoane, care cuprinde asistenţi sociali, psihologi, psihoterapeuţi şi profesori.

„Rezultatele înregistrate de Clujul Are Suflet sunt un motiv de bucurie pentru noi tocmai pentru că sunt dovada că am adus lumină în viaţa a peste 1.000 de tineri care au avut nevoie de noi, venind la centrul de zi. Au fost, până acum, 3 ani cu suflet şi în care am pus suflet. A meritat şi mergem mai departe. O parte dintre aceşti adolescenţi şi-au continuat studiile ori au promovat examenele de bacalaureat. Unii chiar au intrat la facultate sau şi-au găsit un loc de muncă. Poate că drumul lor era acum altul dacă nu auzeau de Clujul Are Suflet” - afirmă Tiberiu Moisă, Director Executiv Clienţi Corporativi & IMM în cadrul Băncii Transilvania.

Tineri cu vârste între 14 şi 20 de ani, proveniţi din familii cu situaţie financiară modestă sau din sistemul de protecţie a copilului găsesc la Clujul Are Suflet un mediu primitor, precum şi suport pentru continuarea studiilor şi realizării aspiraţiilor de dezvoltare umană şi profesională. Pentru că adolescenţa este o perioadă complexă, cu provocări specifice, fundaţia oferă aproape 20 de tipuri de servicii, de la asistenţă psihopedagocică şi psihologică, meditaţii, ajutor pentru efectuarea temelor şcolare, monitorizarea evoluţiei şcolare, consiliere profesională / vocaţională sau medicală, până la cele de asistenţă pentru medierea muncii.

● Rezultatele fundaţiei Clujul Are Suflet

Obiectivele cantitative şi calitative pe care Banca Transilvania şi FRCCF şi le-au propus pentru acest proiect, în cei 3 ani de activitate a Fundaţiei Clujul Are Suflet, au fost chiar depăşite.

Cifrele vorbesc despre cele mai importante realizări:
- peste 1.000 de tineri au acum o viaţă mai bună;
- pentru aproape 600 de tineri a fost diminuat riscul de izolare socială şi de neintegrare socio-profesională;
- peste 100 de adolescenţi au absolvit o formă de calificare profesională;
- peste 100 de tineri şi-au găsit un loc de muncă, pe perioadă determinată sau nedeterminată;
- peste 40 de tineri au promovat examenele de bacalaureat;
- peste 30 dintre adolescenţii care au apelat la fundaţie sunt acum studenţi;
- 85% din cei 165 de tineri aflaţi în risc de eşec şcolar - repetenţii, corigenţe, absenteism, probleme de comportament - au promovat anul şcolar 2009-2010.

● Clujul Are Suflet, Clujul are prieteni

De-a lungul timpului, Banca Transilvania a lansat diverse campanii care au avut ca obiectiv ajutarea tinerilor de la fundaţia Clujul Are Suflet. Aşa ar fi iniţiativa BT prin care a fost încurajat spiritul de solidaritate al clujenilor: pentru fiecare plată a facturilor pentru utilităţi, efectuată la ghişeele băncii, BT a donat câte 1 leu în contul Clujul Are Suflet. Un alt exemplu este Crosul Banca Transilvania, organizat acum o saptămână, în Cluj-Napoca, care a avut în acest an o componentă umanitară pentru că Banca Transilvania a decis să doneze câte 5 euro pentru fiecare participant înscris în concurs.

Dick Perdok, olandez stabilit în Cluj-Napoca, este unul dintre prietenii fundaţiei. Acesta a decis să doneze către Clujul Are Suflet banii strânşi din vânzarea celor două albume muzicale ale sale.

Ca recunoaştere publică a implicării Băncii Transilvania, aceasta a primit, recent, în cadrul Galei Oameni pentru Oameni, premiul “Cea mai de impact intervenţie în comunitate, prin sponsorizare” pentru rezultatele obţinute, în 2010, de fundaţia BT, Clujul Are Suflet.

Banca Transilvania & Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie

Banca Transilvania® se numără printre primele bănci din România, în funcţie de active. Are un capital majoritar românesc, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care deţine 15% din capitalul social, este acţionar semnificativ. BT este o instituţie financiară cu reprezentare naţională, având aproape 540 de unităţi. Este prima instituţie bancară din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în anul 1997. Activitatea Băncii Transilvania este organizată pe patru linii principale de afaceri – persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici – pentru care banca are produse şi servicii specifice, precum şi un personal dedicat.
 www.bancatransilvania.ro

Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie: misiunea sa este sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi, pentru ca aceştia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educaţie şi de serviciile medicale de care au nevoie. De zece ani, FRCCF derulează proiecte în Transilvania şi este una dintre cele mai mari şi stabile organizaţii neguvernamentale româneşti din domeniul protecţiei copilului. În prezent, programele sale de dezvoltare comunitară urbană şi rurală şi cel de prevenire a pericolelor migraţiei şi ale traficului de copii cuprind judeţele Cluj, Bihor, Satu Mare şi Alba. Din octombrie 2010, FRCCF derulează proiectul “Vreau să termin şcoala şi eu”, finanţat din FSE, POSDRU 2007-2013, care urmăreşte prevenirea abandonului şi eşecului şcolar.
www.frccf.org.ro

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii