BANCI | Stirea Zilei

EximBank si-a dublat volumul de facilitati acordate companiilor care deruleaza proiecte cu finantare europeana

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-30 13:29

EximBank a acordat în primele patru luni ale acestui an facilităţi totale de peste 200 de milioane de lei companiilor care derulează proiecte cu finanţare europeană, valoare care este dublă faţă de cea înregistrată pe ansamblul anului 2010, anunta banca intr-un comunicat.

„De la începutul anului şi până la finele lunii aprilie, peste 30 de societăţi comerciale au beneficiat de suportul nostru pentru implementarea unor proiecte care au finanţare europeană. Valoarea totală a proiectelor se apropie de 370 de milioane de lei, ceea ce înseamnă, de asemenea, mai mult decât dublu faţă de valoarea proiectelor susţinute tot anul trecut. Ne-am propus să ne implicăm mai mult pe segmentul susţinerii societăţilor comerciale care derulează proiecte cu fonduri europene şi, aşa cum arată rezultatele în acest moment, credem că am reuşit să facem progrese semnificative”, a spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

O mare parte a proiectelor care au beneficiat de facilităţi EximBank în acest an au vizat investiţii în domeniul creşterii animalelor - realizare de ferme şi construcţie de adăposturi - în cadrul Măsurii 121 - „Modernizarea exploataţiilor agricole” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

“Ne aşteptăm la un salt semnificativ al numărului de proiecte cu finanţare europeană susţinute de EximBank în acest an pentru că, pe de o parte, interesul manifestat de companii pentru atragerea banilor europeni este în continuă creştere, iar, pe de altă parte, noi suntem pregătiţi să primim solicitările agenţilor economici şi avem fonduri pentru acestea. De asemenea, încercăm să promovăm cât mai mult parteneriatele de succes pe care le-am derulat cu diverse companii pe acest segment şi astfel să determinăm şi alţi antreprenori să aplice proiecte care pot beneficia de fonduri nerambursabile”, a mai spus Ionuţ Costea.

Pentru EximBank, 2010 a fost primul an în care strategia băncii a vizat implicarea pe segmentul susţinerii firmelor cu proiecte europene după lansarea unui pachet complex de produse dedicat acestei categorii de societăţi comerciale.

În funcţie de tipul proiectului, EximBank poate acorda credite de investiţii destinate cofinanţării componentei care reprezintă contribuţia proprie a firmei. Prin acest produs, o societate care a încheiat un contract de finanţare cu autoritatea de management poate obţine 100% din valoarea cheltuielilor eligibile şi neeligibile aferente contribuţiei proprii.

De asemenea, banca oferă credite destinate prefinanţării nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare între momentul plăţilor făcute către furnizori în cadrul proiectului şi cel al încasărilor de la autoritatea de management. Acestea pot asigura tot până la 100% valoarea finanţării europene obţinute.

Pachetul este completat de scrisori de confort, un instrument prin care banca îşi exprimă intenţia de a pune la dispoziţia societăţii fondurile necesare susţinerii proiectului, cu condiţia acceptării acestuia de către autoritatea de management. În plus, EximBank poate garanta creditele contractate de companii de la alte bănci comerciale pentru implementarea proiectelor susţinute din fonduri structurale.

Operatorii economici pot obţine informaţii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro unde este disponibilă o secţiune specială pentru produsele destinate întreprinzătorilor care au proiecte finanţate european.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii