BANCI | Profil

Excluziunea sociala in Romania a atins 35,8% (Raluca Andreica, Patria Credit IFN)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-10-18 15:00

Patria Credit IFN, membră a Grupului Patria Bank, instituție dedicată microfinanțării producătorilor agricoli și micilor afaceri din mediul rural, se alătură și anul acesta inițiativei European Microfinance Network și celebrează alături de alte 20 de instituții și parteneri europeni Ziua Europeană a Microfinanțării, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Ziua aniversării, anul acesta, a fost aleasă simbolic în data de 15 octombrie, pornind de la statistica Eurostat, conform căreia 21,7% din populația Uniunii Europene este expusă riscului de sărăcie sau excluziunii sociale.

Sursa: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/edn-20211015-1
Sursa: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/edn-20211015-1

Astfel, raportat la zilele dintr-un an calendaristic, aceasta înseamnă că în jurul datei de 15 octombrie ”ușile se închid” pentru cei care doresc să-și construiască o viață mai bună.

Raluca Andreica, Director General Patria Credit: “În microfinanțare depunem eforturi susținute pentru a muta această limită din ce în ce mai mult, an de an, astfel încât nimeni să nu mai fie lăsat în urmă. E mult de lucru în România, însă vedem schimbare în bine de la an la an, la firul ierbii, deși statistica generală este îngrijorătoare.

Ne alăturăm celebrării Zilei Microfinanțării pentru a contribui la creșterea gradului de conștientizare asupra necesității unei strategii articulate de incluziune socială și financiară, mai presus de finanțarea rurală pe care o facem deja de aproape 20 de ani, cu bune rezultate și impact pozitiv în comunități.”

Raluca Andreica, Director General Patria Credit
Raluca Andreica, Director General Patria Credit

Sloganul aniversar pentru anul 2021 reflectă acest deziderat - Ușa noastră este deschisă tuturor antreprenorilor (Keepping the doors open for all entrepreneurs) – iar principalele obiective ale acestei zile rămân neschimbate de la an la an:

⦁ sensibilizarea cetățenilor europeni cu privire la existența microfinanțării și la potențialul acesteia de combatere a șomajului și a excluziunii sociale

⦁ să atragă atenția mass-mediei europene asupra modului în care funcționează microfinanțarea și asupra modului în care aceasta sprijină și ajută șomerii și cetățenii europeni excluși din sectorul financiar tradițional

⦁ să încurajeze schimbul de experiență în sectorul european al microfinanțării, oferind vizibilitate activității membrilor EMN și MFC – Microfinance Center

⦁ să încurajeze membri locali să atragă atenția asupra realizărilor lor și a misiunii lor

Este cunoscută preocuparea constantă a Patria Credit și Patria Bank în a găsi soluții de dezvoltare ale comunităților rurale prin asigurarea unui acces facil la microfinanțare și promovarea incluziunii financiare, mai cu seamă că România depășește mult media europeană și 35,8% din populație este expusă riscului de sărăcie sau excluziune socială.

Astfel, anul acesta, Patria Credit sărbătorește Ziua Microfinanțării și cu două vești bune:

⦁ Raluca Andreica, CEO Patria Credit, a fost desemnată membru în boardul European Microfinance Network, pentru urmatorii 3 ani.

Numirea sa este o recunoaștere importantă a performanței și determinării întregii echipe Patria Credit și Patria Bank de a susține și finanța producătorii agricoli și micile afaceri din mediul rural, de a contribui la dezvoltarea comunităților rurale și incluziunii sociale și financiare. Vocea microfinanțării românești, est-europene și a tuturor instituțiilor de microfințare membre EMN se va auzi la masa discuțiilor europene pentru decizii importante în microfinanțare.

⦁ Lansarea unei oferte aniversare limitată pentru clienții existenți și noi: creditele solicitate și acordate în perioada 18-22 octombrie 2021 vor beneficia de comision de acordare ZERO.

Ziua Microfinanțării este o initiațivă europeană susținută de European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC) având drept misiune promovarea facilităților de microfinanțare ca posibilități de încurajare a antreprenoriatului în lupta împotriva șomajului și excluziunii sociale. 

Pentru mai multe detalii privind acțiunea Ziua Microfinanțării puteți accesa linkul

Despre Patria Credit IFN

Patria Credit IFN SA este o instituție financiară nebancară (IFN) care susține mai ales eforturile antreprenorilor și ale persoanelor private, precum și impactul lor pozitiv asupra comunităților rurale. Specializată în finanțarea agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC) și prima instituție financiară nebancară dedicată microfinanțării din România, cu aproape 20 de ani de experiență și mai bine de 15.000 de clienți finanțați.

Istoria Patria Credit a început în 1996, inițial ca program al organizației World Vision, evoluând ulterior în fundație și apoi în IFN. În prezent activitatea Patria Credit IFN este recunoscută de Codul European de Bună Conduită inițiat de Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene, pentru calitatea și impactul activității de microfinanțare realizate în România.

Parte a Patria Bank Group, Patria Credit IFN se implică în proiecte de susținere a agriculturii, de dezvoltare a spațiului rural și de relansare a educației agricole, precum Crescătoria de afaceri, Mândru să fiu fermier (alături de Fundația World Vision România), Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii (FDAgri) etc. Patria Credit este, de asemenea, fondatorul Fundației Patria Credit (www.fundatiapatria.ro).

Taguri: Patria Bank  credite firme  banca  credite IFN  Patria Credit IFN  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilAplicatia BT Go face asocierea automată a încasărilor și plăților cu facturile emise și recepționate

 BT Go a atras peste 9.000 de clienți/lună, de la finalul lunii iulie 2023.  Aplicația vine cu noi funcționalități: Plata facturilor recepționate, direct din BT Go și Asocierea automată a încasărilor și plăților cu facturile detalii

Cardul BT Visa UNTOLD are un nou design și noi beneficii

 Tematica UNTOLD din acest an și a cardului BT este Mama Natură.  BT este banca oficială UNTOLD de la prima ediție a festivalului. Cardul virtual BT Visa UNTOLD, destinat fanilor UNTOLD care folosesc aplicația BT Pay, detalii

AI Search pe platforma Intreb BT este tot mai folosita

Cifrele Băncii Transilvania arată creșterea constantă a preferinței pentru opțiunea AI Search din partea persoanelor care caută informații pe site-urile BT cu această funcționalitate, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Platforma de detalii

Banca Transilvania accelereaza creditarea IMM-urilor, cu garantii FEI si BEI

 Securitizarea sintetică este în valoare de 2 miliarde de lei (aproximativ 400 de milioane de euro), iar prin intermediul acesteia, FEI, cu sprijinul BEI, reduce riscul de credit pentru Banca Transilvania și permite băncii să redirecționeze capitalul alocat detalii

  

Ultimele Comentarii