BANCI | Stirea Zilei

Erste Bank se lupta cu reglementatorii europeni pentru recunoasterea capitalului bancilor de economii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-28 14:52

Erste Group Bank AG (EBS), actionarul majoritar al BCR, desfasoara un proces de lobby pentru a convinge reglementatorii europeni sa nu-i interzica utilizarea unui acord cu bancile de economii afiliate la calculul cerintelor de capital.

Noile reglementari de capitalizare a bancilor la nivel european ar putea obliga Erste să renunţe la folosirea băncilor de economii afiliate pentru a-si consolida rezervele.

"Propunerile UE nu dau Erste marja de manevra de care are nevoie pentru recunoasterea capitalului", a declarat purtătorul de cuvânt al bancii, Michael Mauritz, citat de Bloomberg.

El a adaugat ca Erste va face lobby la Parlamentul European pentru a obtine o exceptare de la reguli pentru banca austriaca.

Erste a incheiat in 2002 un acord cu 51 bănci regionale de economii pentru garantarea reciproca a depozitelor, ceea ce-i permite sa contabilizeze activele si capitalul acestora in propriile rezerve, cu toate ca nu detine decat un procent mic din actiunile bancilor de economii.

Aplicarea noului acord Basel III ar putea diminua rata de adecvare a capitalului Erste Bank cu aproximativ 1,3 puncte procentuale, a anuntat anul trecut banca austriaca.

Mauritz a mai spus ca banca va incerca sa evite reducerea capitalului prin modificarea acordului de garantare, in cazul in care nu va reusi sa convinga autoritatile europene sa modifice legislatia.

"Daca acest capital nu va fi luat in considerare în cadrul negocierilor in cadrul UE, vom face modificări în contract", a spus Mauritz.

Erste Bank avea la finalul primului trimestru o rata de adecvare a capitalului de baza (Tier 1), excluzand participatia statului austriac, de 8%.

In topul bancilor prezente in Romania cu cele mai bune rezultate la testele de stres europene realizate recent, Erste Bank a obtinut unul dintre cele mai bune rezultate.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii