BANCI | Stirea Zilei

Educatia financiara incepe in scoala prin programul MoneySense al RBS

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-20 09:40

Ajuns deja la finalul celei de-a doua editii si gata pentru cea de-a treia, programul de educatie financiara MoneySense este o initiativa a Grupului RBS (The Royal Bank of Scotland Group) si se adreseaza atat elevilor si studentilor, cat si publicului larg.

Componenta pentru liceu a programului a fost cea pe care s-a insistat cel mai mult, elevii fiind abordati atat prin intermediul sistemului formal de invatamant, in cadrul orelor de clasa, cat si prin intermediul educatiei non-formale, prin seminarii si workshop-uri interactive sustinute de studenti internationali. Astfel, in anul scolar 2010-2011, peste 5100 de elevi au beneficiat de lectii de educatie financiara prin intermediul MoneySense.

Obiectivul componentei pentru liceu a programului a fost acela de a-i ajuta pe elevi sa-si dezvolte cunostintele si abilitatile financiare, dar si competentele privind gestionarea propriilor resurse financiare prin incurajarea simtului responsabilitatii. Derularea acesteia s-a realizat in parteneriat cu Fundatia CREDE (Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Economica) si AIESEC Romania.

“Credem ca intr-o forma ludica acest program poate fi implementat la orice nivel”, a declarat Directorul Executiv al Fundatiei CREDE, Adriana Bostina, in cadrul unei conferinte de presa.

Aceasta a doua editie a programului s-a adresat elevilor din 101 licee din Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Ploiesti, Pitesti, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

“Vrem sa invatam cum sa avem grija de banii nostri. Cu totii avem parinti sau cunostinte cu problem financiare, care au imprumutat bani de la banci si la un moment dat au avut greutati in a returna datoriile. Cred ca programul MoneySense ne invata exact cum sa evitam acest lucru (..)”, a declarat unul dintre elevii Colegiului National “Spiru Haret” din Bucuresti, participant la program din partea AIESEC.

Pentru facilitarea procesului de invatare s-au implicat 63 de profesori, 40 de voluntari RBS si 18 studenti internationali. Astfel, elevii beneficiari ai programului au avut posibilitatea de a interactiona cu tineri din alte tari europene ca Bulgaria, Grecia, Polonia, Estonia, Lituania, Ucraina dar si din tari mai indepartate precum Filipine, Hong Kong, India si Singapore. In cadrul proiectul a avut loc si un concurs MoneySense, competitie prin care elevii au avut posibilitatea sa-si extinda cunostintele financiare si sa le puna in practica.

Programul se adreseaza deopotriva si studentilor printr-un curs acreditat, numit “Cultura si Etica Bancara”, acesta desfasurandu-se la Facultatea de Relatii Internationale. O alta alternativa pentru studenti sunt workshop-urile sustinute de vorbitori specialisti in domeniu si desfasurate la facultati cu profil ne-economic.

Pentru publicul larg, MoneySense ofera acces la asistenta si educatie financiara gratuita in sucursalele RBS, cat si online, in cadrul site-ului: www.rbsmoneysense.ro. Astfel, de la lansare, in mai 2010, peste 68.000 de vizitatori unici au accesat site-ul proiectului.

Programul a fost remarcat la cea de-a 8-a editie a galei Oameni pentru Oameni, organizata de Asociatia pentru Relatii Comunitare si Camera de Comert Americana din Romania.

“Ne bucuram ca recent am primit o recunoastere foarte importanta pentru succesul si valoarea MoneySense, programul obtinand distinctia de “Cel mai bun program comunitar”la cea de-a 8-a editie a galei Oameni pentru Oameni. De asemenea, expertiza noastra in educatie financiara a fost recent recunoscuta si prin invitatia primita de a face parte din Grupul de lucru care elaboreaza Strategia Nationala de Educatie Financiara”, a declarat Directorul de Comunicare si Marketing RBS Romania, Marijana Vasilescu.

Despre RBS

In Romania, RBS este prezenta pe piata din noiembrie 1995. In prezent, deserveste clientii persone juridice si fizice prin intermediul locatiilor sale din Bucuresti, Arad, Brasov, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara.

(Articol realizat de Raluca TANASA)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii