BANCI | Ultima Ora

Depozitele la Credit Europe Bank vor fi garantate in Olanda

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-06-24 08:52

Depozitelele persoanelor fizice si firmelor la Credit Europe Bank vor fi garantate in Olanda, sediul bancii-mama detinute de oligarhul turc Hüsnü Özyeğin, dupa ce banca inregistrata pana acum in Romania se va transforma in sucursala a celei olandeze.

Credit Europe Bank avea depozite de la clienti in valoare de 2 miliarde lei, la finalul lui 2023, in scadere de la 2,4 miliarde lei in anul anterior.

Dintre acestea, 1 miliard de lei reprezinta depozite la termen ale persoanelor fizice si firmelor mici, conform raportului publicat de banca.

„Schimbarea organizatorică în cadrul Grupului face parte din revizuirea strategică a Credit Europe Bank în vederea îmbunătățirii operațiunilor sale bazate pe expertiza și resursele comune. Aceasta susține planul băncii de a-și continua activitatea sustenabilă în România și va facilita oferirea de produse fiabile și servicii financiare ușor de utilizat.

Echipa Credit Europe Bank se va asigura de faptul că produsele și serviciile vor putea fi utilizate de către clienți fără întreruperi pe tot parcursul procesului, în timp ce depozitele fiecărui client vor fi în continuare garantate prin sistemul de garantare a depozitelor în vigoare în Uniunea Europeană, care este deja utilizat și în România”, conform unui comunicat al bancii.

Depozitele constituite la sucursalele din România ale băncilor din alte state membre ale Uniunii Europene, cum este cazul Olandei, sunt garantate de schemle de garantare din statele de origine ale băncilor respective, conform informatiilor publicate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).

Valoarea plafonului garantiei unui depozit este 100.000 de euro, echivalent în lei, per deponent, per bancă, atât pentru persoane fizice cât și pentru persoanele juridice.

Plafonul are aceeași valoare în toate țările membre ale Uniunii Europene.

Taguri: Credit Europe Bank  banca  Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB)  depozite bancare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania și Simona Halep continuă să joace împreună

Cu bucurie, Banca Transilvania și Simona Halep anunță continuarea colaborării începute în 2018, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Datorită noului contract, Simona Halep este, și de acum înainte, ambasadorul BT prin care detalii

O treime dintre romani merg in concediu in strainatate

• 1 din 4 români spun că bugetul alocat anul acesta pentru vacanță variază între 1.000 - 3.000 lei Aproximativ 66% dintre români își vor petrece concediul în România, iar 1 din 4 români spun că bugetul alocat detalii

ING Pay va fi inlocuit cu Google Pay, Apple Pay sau Garmin Pay

ING Pay, serviciul de plati cu telefonul mobil al ING Bank, nu va mai putea fi folosit din 12 septembrie 2024, a anuntat banca. Pentru platile cu telefonul, clientii ING Bank vor trebui sa foloseasca alte aplicatii tip portofel electronic, precum Google detalii

Credite cu garantii BEI pentru firme la BCR

Banca Comercială Română (BCR) și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat un acord pentru implementarea garanției de portofoliu PNRR, prin care BCR va acorda credite de până la 200 milioane de euro companiilor cu peste 500 de angajați, anunta banca intr-un comunicat, in detalii

  

Ultimele Comentarii