BANCI | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: s-a aprobat prospectul de emisiune pentru majorarea capitalului Astra Asigurari cu 425 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-05-27 17:02

Decizii adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

În şedinţa de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat proiectul de Normă privind autorizarea, funcționarea și aprobarea fuziunii ori divizării asigurătorilor, care va înlocui două acte normative anterioare - Ordinul CSA nr. 16/2012 şi Ordinul CSA nr. 113.111/2006. Acest proiect va fi supus dezbaterii publice pentru o perioadă de 20 de zile, urmând a fi publicat pe www.asfromania.ro.

A fost prezentată o analiză asupra lichidităţii acţiunilor tranzacţionate pe piaţa reglementată administrată de BVB, care propune o serie de măsuri care trebuie adoptate pentru creşterea lichidităţii pieţei de capital, care se axează pe câteva direcţii principale: implicarea activă și consistentă a investitorilor, activitatea, caracteristicile și performanțele emitenților, calitatea și anvergura serviciilor intermediarilor, accesibilitatea și performanțele burselor, siguranța și eficiența activităților depozitarilor centrali şi implementarea și optimizarea funcției de contraparte centrală.

În cadrul şedinţei au fost analizate implicaţiile intrării în vigoare, începând cu luna iulie 2015, a noului cadrul legislativ privind abuzul de piaţă (Regulamentul 596/2014 şi Directiva 57/2014). S-a decis întreprinderea demersurilor necesare, împreună cu alte instituţii implicate, în vederea transpunerii şi aplicării în mod corespunzător, la nivel naţional, a acestor prevederi.

Au fost prezentate “Analiza pieţei asigurărilor în primul trimestru al anului 2015” şi “Raportul privind Pensiile Private din România la 31 martie 2015”. Cele două documente vor fi distribuite şi la Conferinţa “Rolul pieţelor financiare nebancare în creşterea economică” din 28 mai 2015, urmând a fi publicate şi pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Consiliul ASF a aprobat prospectul de emisiune pentru majorarea capitalului social al Societăţii de ASIGURARE REASIGURARE ASTRA S.A., conform propunerii adminstratorului special KPMG Advisory şi deciziei Adunării Generale a Acţionarilor. Prospectul prevede majorarea cu suma de 424.915.339,94 lei prin emisiunea unui număr de 159.742.609 acţiuni cu valoarea nominală de 2,66 lei. Emisiunea se adresează numai investitorilor calificaţi.

Membrii Consiliului au audiat şi dezbătut şi o informare privind stadiul transpunerii directivelor europene în legislaţia naţională, constatând că toate directivele europene care privesc pieţele reglementate de ASF sunt transpuse sau se află în forma unor proiecte de legi într-un stadiu avansat.

În cadrul şedinţei au fost validate modificări ale actelor constitutive a cinci societăţi de brokeraj şi fonduri de pensii, fiind, de asemenea, aprobată numirea unor persoane în poziţii de conducere (președinte al Consiliului de Supraveghere, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, director executiv etc.), precum şi a altor persoane semnificative în cadrul unor societăţi de asigurare şi brokeri.

A fost aprobată solicitarea de eliberare a Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru societățile METEX COM S.A. Dej şi MORĂRIT PANIFICAŢIE S.A. Roman în vederea admiterii la tranzacționare pe sistemul alternativ administrat de Bursa de Valori București.

Consiliul ASF a aprobat, de asemenea, admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 18 noi societăți: UPET S.A. Târgovişte, MOBEST S.A. Bucureşti, TRANSTEC S.A. Tecuci, GASTRONOM S.A. Buzău, AURORA S.A. Târgu-Frumos, URC S.A. Vaşcău, SINATEX S.A. Bucureşti, ELEROM S.A. Roman, URBANA S.A. Bistriţa, IUS S.A. Braşov, AMYLON S.A. Sibiu, MARTENS S.A. Galaţi, MAT S.A. Craiova, FLAROS S.A. Bucureşti, CONSTRUCŢII FEROVIARE CRAIOVA S.A., TURISM HOTELURI ŞI RESTAURANTE PRAHOVA S.A., CONSTRUCŢII COMPLEXE S.A. BUZĂU şi ATELIERELE CFR GRIVIŢA S.A.

Au fost propuşi pentru avizare 13 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 159 agenţi de marketing. A fost aprobată sancţionarea unor societăţi comerciale şi de asigurări pentru încălcarea obligaţiilor ce le revin.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe. 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Legea plafonarii dobanzilor la creditele IFN, trimisa la Curtea Constitutionala

Legea plafonarii dobanzilor la creditele acordate de Institutiile Financiare Nebancare (IFN), adoptata de Parlament in 26 martie 2024, a fost trimisa la Curtea Constitutionala, la solicitarea partidului USD, care considera ca IFN-urile sunt discriminate fata de detalii

CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

 



 

Ultimele Comentarii