Online banking in siguranta | Educatie financiara

Cum verific daca figurez ca rau platnic pe lista datornicilor la banci si IFN-uri?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-08-01 08:35

„As dori sa fac un imprumut sau o descoperire de card, dar ma gandesc ca sunt inscris ca rau platnic, pentru niste restante la un credit ING Bank. As dori totusi sa vad daca figurez pe acea lista, dar nu gasesc pagina unde sa ma inregistrez. Sper sa ma puteti ajuta cumva, astept un raspuns de la d-stra”, intreaba un cititor.

RASPUNS

Stimata doamna,

Pagina unde puteti sa verificati daca aveti restante la credite este Birouldecredit.ro, institutia la care bancile si Institutiile Financiare Nebancare (IFN) raporteaza restantele de peste 30 de zile, cu valori de peste 30 de lei ale persoanelor fizice.

Pentru a afla daca sunteti inregistrat cu restante la credite, trebuie sa va faceti cont pe site-ul Birouldecredit.ro.

Pentru aceasta, accesati site-ul Birouldecredit.ro, sectiunea inrolare, unde trebuie sa va introduceti datele personale pentru crearea unui cont.

Pe parcursul crearii contului, veti primi doua coduri de siguranta: unul prin e-mail, iar altul, denumit cod de inrolare, prin SMS, pe telefon.

O problema ar putea sa apara la al doilea cod, daca v-ati schimbat numarul de telefon intre timp sau daca banca la care aveti restantele nu l-a inregistrat si trimit la Biroul de Credit. In acest caz, va trebui sa trimiteti o scrisoare prin posta (nu radeti, inca se mai procedeaza astfel) la Biroul de Credit, in care sa solicitati acel cod de inrolare.

Daca nu puteti primi SMS pe numarul de telefon (de exemplu in cazul in care va aflati in strainatate), pentru a obtine codul de inrolare necesar pentru va face cont la Birouldecredit.ro, aveti alte doua alternative de a obtine acest cont:

1. de la banca la care aveti creditul sau

2. printr-o solicitare trimisa prin Posta, la Biroul de Credit, la
adresa: Strada Sfânta Vineri nr.29, sector 3, Bucureşti, România.

Ce trebuie sa faceti dupa ce v-ati facut cont:

„La prima conectare, asa cum este cazul dumneavoastra, istoricul pe cont este gol, deoarece nu ati efectuat solicitari anterioare si de aceea nu gasiti nimic.
In consecinta, pentru a vizualiza situatia curenta trebuie sa solicitati Situatia Inscrierii in rubrica „Adauga solicitare” > „Situatia Inscrierii”.

Imediat dupa inregistrarea solicitarii puteti apela rubrica „Solicitarile mele” si sa vizualizati raspunsul primit (Situatia Inscrierii).

Orice alta solicitare va fi pastrata in istoricul contului personal si o veti putea apela conform criteriilor de cautare afisate.”

Puteti sa aflati daca sunteti sau nu inscrisa la Biroul de Credit si printr-o interogare efectuata de banca de la care doriti sa obtineti imprumutul.

Precizarile ING

Iata si cateva precizari furnizate de ING Bank, cu privire la solutionarea problemelor privind restantele la credite:

„Recomandăm, în primul rând, tuturor clienților să fie deschiși la comunicarea cu banca. Noi încercăm în repetate rânduri să luăm legătura cu aceștia pentru a putea găsi împreună soluții de recuperare, iar primul pas este dialogul.

Avem soluții reale care îi pot ajuta să treacă peste dificultățile financiare pe care le întâmpină, fie că sunt probleme temporare, fie pe termen mai lung.

Pentru a ajunge la clienți, noi încercăm să diversificăm canalele de comunicare (apeluri telefonice, SMS-uri, notificări în Home’Bank, e-mail-uri, notificări prin poștă).

Dacă clienții noștri știu că în trecut au avut credite neplătite și nu știu care este stadiul lor, ne pot contacta în call center sau pot merge într-un office pentru a verifica situatia.

Dacă primesc confirmare verbala că sunt achitate aceste credite, pot cere și un document scris care să ateste că nu mai există datorii.” - Cristian Stăncioiu, Șef Birou Suport Recuperări Creanțe, ING Bank România

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  ING Bank  reclamatie ING Bank  reclamatie banca  Biroul de Credit  banca  credit online  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

Comentarii

Nick
Info
Buna ziua, Cum aflu daca o alta persoana este rău platnica?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii