BANCI | Educatie financiara

Cum utilizam corect un card de credit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-09-29 23:30

Cum se face ca romanii sunt dispusi sa cumpere atat de multe carduri de credite in conditii de criza si dat fiind dobanda ridicata pentru acest produs de creditare?

“Stim sa explicam clientilor avantajele unui card de credit, cum sa-l utilizeze corect si cum sa profite de beneficiile aferente”, spune Madalina Teodorescu (foto), director de vanzari retail si distributie in cadrul Raiffeisen Bank.

“Astfel, un card de credit este foarte util atunci cand intr-o anumita perioada a lunii ai cheltuieli mai mari decat nivelul salariului, ceea ce inseamna ca poti sa recurgi la rezerva de bani disponibila pe cardul de credit, urmand ca luna viitoare, in cadrul perioadei de gratie de pana la 56 de zile de la efectuarea platii, sa rambursezi integral suma imprumutata, astfel incat nu vei plati nicio dobanda.

Foarte important! Nu utilizati cardul de credit pentru retrageri de numerar de la bancomate, intrucat in acest caz nu mai este valabila periada de gratie si veti fi nevoiti sa platiti dobanda pentru banii retrasi din momentul realizarii operatiunii. De altfel, scopul cardului de credit este utilizarea la cumparaturi, unde beneficiati si de o serie de avantaje si discounturi.

Utilizatorii unui card de credit mai pot beneficia si de alte avantaje specifice acestui produs, cum ar fi plata in rate fara dobanda a unor produse achizitionate din magazinele partenere.

De asemenea, in magazinele partenere ale bancii, produsele cumparate cu cardul beneficiaza de o serie de reduceri.

Madalina Teodorescu spune ca imprumuturile pe card nu reprezinta un risc foarte mare pentru banca si clienti, intrucat valorea creditului este limitat la echivalentul a 500 de euro.

Iata asadar cum intr-o perioada in care toata lumea se gandeste la criza, unele banci si clientii lor profita de slabiciunile concurentei pentru a-si vedea linistiti de treaba, ca inainte de criza.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii