BANCI | Ultima Ora

Conducerea Alpha Bank si ministrul Digitalizarii au discutat in Grecia despre rolul crucial al PNRR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-11 15:52

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, împreună cu echipa sa și Conducerea Alpha Bank, sub îndrumarea CEO-ului Grupului, Vassilios Psaltis, s-au întâlnit săptămâna trecută, la Atena, la sediul central al Alpha Bank, pentru a discuta despre rolul crucial pe care fondurile europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și sistemul bancar ar trebui să îl joace în transformarea digitală a Greciei și a României, precum și despre angajamentul Alpha Bank de a susține economia românească prin intermediul subsidiarei sale, Alpha Bank România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

La întâlnire au participat și membrii Comitetului Executiv al băncii, Spyros Filaretos, Director General pentru Creștere și Inovare, Lazaros Papagaryfallou, CFO, Stefanos Mytilineos, COO, și Sergiu Oprescu, Director General al Rețelei Internaționale și Președinte Executiv Alpha Bank Romania, în timp ce dl Burduja a fost însoțit de dl Eduard Mititelu, Subsecretarul de Stat și de dl Ioan Istrate, Consilierul Ministrului.

Sebastian Burduja și conducerea Alpha Bank au discutat despre oportunitățile semnificative de investiții în sectorul digital în cele două țări, datorită PNRR.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au analizat și punctele de convergență dintre obiectivele de transformare digitală ale celor două țări și despre contribuția esențială a sectorului bancar la accelerarea digitalizării.

Totodată, dl Burduja și dl Psaltis au subliniat faptul că transformarea digitală vine cu beneficii importante atât pentru economie, cât și pentru cetățeni, Grecia și sistemul bancar elen fiind un exemplu în acest sens.

Întâlnirea confirmă angajamentul Grupului Alpha Bank față de piața românească, prin intermediul subsidiarei sale, Alpha Bank România.

Conducerea Alpha Bank a subliniat totodată că banca este pregătită și dispune de capitalul și expertiza necesare pentru a finanța economia românească și pentru a contribui la modernizarea și consolidarea competitivității mediului de afaceri.

Despre Alpha Bank România

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală.

Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.

Taguri: Alpha Bank  banca  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii